Roșiile sau elixirul vieții. Ce beneficii au pentru sănătate
Publicat pe 01.07.2014 la 09:46 Actualizat pe 01.07.2014 la 09:57
Cel puțin vara, de la masă nu ne lipsesc roșiile mai niciodată. Fie că le mâncăm la aperitiv cu brânză sau le preparăm și obținem o salată gustoasă
Cel puțin vara, de la masă nu ne lipsesc roșiile mai niciodată. Fie că le mâncăm la aperitiv cu brânză sau le preparăm și obținem o salată gustoasă.
Atunci când le mâncăm nici nu ne dăm seama cât de mult bine ne fac. În primul rând, roşiile ajută pielea să îşi menţină aspectul estetic, iar vitamina K şi Calciul, doi nutrienţi furnizaţi de roşii, sunt excelenţi factori de fortificare şi regenerare a ţesutului osos.
Tot antioxidantul important din roşii, licopenul, a fost asociat cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian şi esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată şi ovarian.
Rosiile contin doar 20 de calorii la 100 de grame si consumarea lor grabeste instalarea satietatii. Așadar, sunt ideale în curele de slăbire. Datorita continutului mare de apa, fibrelor, vitaminei C si zaharurilor din compozitia lor, rosiile au un important efect detoxifiant. În plus, vitamina A din rosii poate sa imbunatateasca acuratetea vederii, sa previna afectiunile vazului, dar sunt și responsabile si pentru mentinerea sanatatii parului, ajutand podoaba capilara sa ramana rezistenta si stralucitoare.
Așa că le consumăm pentru că ne plac dar ne fac și mult bine!