Sase diete de vedete

Publicat pe 16.11.2010 la 09:20 Actualizat pe 16.11.2010 la 09:29

dieta de vedeta

NUCA DE COCOS - Jennifer Aniston

La 40 si ceva de ani, Jennifer Aniston, recurge la trucurile cu care vedetele isi incep, de obicei, cariera: pozeaza aproape goala pentru reclama la propria marca de parfum si anunta, prin intermediul firmei care o promoveaza, ca cel mai nou film in care va juca va contine si scene in care actrita apare topless. Jennifer Aniston nu si-ar permite sa apeleze la aceasta ultim atu daca n-ar fi si o specialista in a prelua aproape "din zbor" cele mai recente trasnai nutritionale. Si, daca arata asa cum arata, acest lucru se datoreaza si dietei pe baza de nuca de cocos, printre ai carei adepti s-a aflat.

Ideea este sa incluzi nuca de cocos - miez, ulei, apa - in meniul zilnic. Totul se bazeaza pe rezultatele a catorva cercetari care au aratat ca acest fruct contine o forma speciala de grasime saturata ce favorizeaza scaderea in greutate.

Cateva celebritati cu aplecare spre afaceri (Madonna, Mathew McCounaghey sau Demi Moore) au facut un pas in plus si au investit in compania Vita Coco, cea care produce bautura.

Samburele de adevar: "Desi cercetarile despre grasimea continuta de nuca de cocos sunt controversate, apa continuta de acest fruct este aur curat pentru sanatate. Este bogata in potasiu si ajuta la inlocuirea electrolitilor pe fond de deshidratare. E ca un Getorade natural", spune Lippert.

CEVA ACRU.ATAT. - Demi Moore, Ashton Kutcher

Actorii Ashton Kutcher si Demi Moore au anuntat chiar pe Twitter ca au inceput un dificil proces de detoxificare cunoscut sub numele de Master Cleanse. Programul presupune consumul, pe durata a zece zile, a unei licori rezultate din amestecul de lamaie, sirop de artar, piper cayenne, sare, ceai de plante si apa. Atat si nimic mai mult. Au primit incurajari, pe principiul ca "cei care fac foamea impreuna raman impreuna". I-a motivat si cantareata Beyoncé, care s-a laudat ca a slabit noua kilograme cu ajutorul acestui regim prea putin alimentar, pentru pelicula "Dream Girls".

Samburele de adevar: Apa fierbinte cu lamaie (fara restul ingredientelor din "mixtura originala") poate fi un truc eficient la care sa recurgem in momentele in care ni se face de-o gustarica, spune Marissa Lippert, pentru ca "ajuta la digestie si invioreaza".

MANCARE DE BEBELUSI - Reese Witherspoon, Marcia Cross

Faptul ca mancarea pentru bebelusi, ambalata frumos in borcanele cu etichete vesele, nu corespunde nevoilor nutritionale ale unui adult a fost o veste chiar buna pentry actritele Reese Witherspoon si Marcia Cross. Tabloidele au relatat, nu o data, ca multe celebritati si-au pus sperantele intr-o dieta ce presupune o singura masa normala pe zi, restul gustarilor fiind compuse din mancarica la borcan, fabricata pentru pici fara dinti.

Ideea e proasta nu doar pentru ca hrana pentru bebelusi nu e suficient de "dotata" in elemente nutritionale, ci si pentru ca ea nu solicita asa cum trebuie sistemul digestiv adult.

Samburele de adevar: "Totusi, un borcanel cu piure de broccoli poate fi o portie buna de vitamine, minerale si antioxidanti. O gustare ideala si saraca in grasimi", comenteaza nutritionistul american.

METABOLISM IN VIOLET - Mariah Carey

A testat-o pe pielea ei diva Mariah Carey inainte sa ramana insarcinata. Regula este ca trei zile pe saptamana sa nu cunsumam decat alimente de culoare violet. Iar scopul nu este atat pierderea in greutate, cat mentinerea tineretii.

Samburele de adevar: "O «dieta violet» ar fi absurda. In schimb, un consum mai ridicat de prune, struguri negri, sfecla rosie sau vinete este un pont excelent. Aceste alimente sunt foarte bogate in antioxidanti, deci pot juca un rol important in eforturile de a intarzia imbatranirea", crede Brent Bauer.

RAW - Angela Basset

Acest regim include fructe uscate, nuci, semninte uscate, seminte incoltite, legume crude, cereale integrale. Teoria spune ca 75% din meniul zilnic trebuie compus din alimente crude, intrucat ele pierd, prin preparare, o serie de enzime care favorizeaza absorbtia nutrientilor. Cei mai multi dintre adeptii acestei diete sunt vegetarieni. Altii consuma, in afara de legume, fructe si semninte, oua crude, lapte nefiert, carne cruda si peste.

Samburele de adevar:Desi unele legume (rosiile sunt un exemplu) sunt mai bogate din punct de vedere nutritional daca sunt gatite, nimeni nu poate spune ca nu e indicat sa cunsumam produse proaspete in loc de alimente procesate.

CHINUL MACROBIOTIC - Madonna, Gwyneth Paltrow

Dieta macrobiotica se bazeaza pe reguli foarte stricte: cereale integrale, fasole, supa miso, alge, soia, tofu, seminte si, cand si cand, ceva peste. Gwyneth Paltrow si Madonna au facut mare reclama acestui stil de alimentatie.

Samburele de adevar:Un regim aproape vegetarian, cu multa soia si garnisit cu ceva peste, ar putea fi formula castigatoare,

sursa foto: makeupandbeautycare.com

În articolul

Sase diete de vedete

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x