Sezonul răcelilor? Ce remedii naturale ne propune Dr. OZ

Publicat pe 02.12.2013 la 11:55 Actualizat pe 02.12.2013 la 13:12

Când vremea este mai rece și aerul este umed, virușii circulă mult mai ușor și stau mai mult în aer. Acest mediu le permite să supraviețuiască mai mult și face transmiterea lor mai ușoară. Deși nu poți controla cât de mult vei fi expus la microbi, Dr. OZ îți oferă câteva sfaturi despre ce poți face pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Primul pas constă în a-ți da seama dacă ai o răceală sau gripă. Deși anumite simptome sunt similare, acestea sunt boli diferite, cauzate de viruși diferiți. Simptomele răcelii apar încet după câteva zile și în mare afectează doar zona capului și se manifestă printr-un nas înfundat, strănut, durere în gât și tuse. Pe de altă parte gripa vine brusc și îți afectează tot corpul. Poți avea simptome ca vomă, diaree și febră. Dr. OZ are câteva soluții pentru a te salva de aceste simptome

Spray nazal

Patogenii din aer pătrund prin nas și gură și trec de barierele protective ale corpului tău. Pe măsură ce sunt absorbiți, ei pot cauza o reacție imună și așa apar simptomele de răceală. Șansele de a te îmbolnăvi cresc dacă ai canalele nazale uscate. De aceea este indicată folosirea unui spray nazal salin în această perioadă.

Miere de hrișcă

Un sistem imunitar întărit: cele mai eficiente măsuri de prevenire a răcelii și gripei sunt cele de prevenire a acestor boli.Bogată în antioxidanți și fier, această miere neagră și bogată este plină de proprietăți de întărire a sistemului tău imunitar. Se iau 1-2 lingurițe pe zi pentru a face față sezonului rece. O poți adăuga și în ceai.

Vitamina D

Studiile au arătat că suplimentele de vitamina D pot ajuta la prevenirea răcelii. Tratamentul trebuie să înceapă toamna și se continuă pe toată perioada iernii.

Turmeric

Folosit atât în medicina ayurvedică, dar și în cea chineză, turmericul este un ingredient minune în lupta cu răceala. El crește nivelul de proteine care pot ajuta sistemul imunitar sa lupte împotriva bacteriilor și virușilor. Este și o sursă foarte bună de magneziu și potasiu, ajută la o mai bună digestie și sprijină sănătatea cardiovasculară. Poți amesteca 3 lingurițe de turmeric cu apă caldă sau poate fi folosit în diverse mâncăruri.

Foto: hepta.ro

În articolul

Sezonul răcelilor? Ce remedii naturale ne propune Dr. OZ

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x