Sfatul specialistului: cum oprești mâncărimea provocată de ciupiturile țânțarilor
Publicat pe 03.06.2014 la 14:18 Actualizat pe 03.06.2014 la 14:21
Există o mulțime de feluri în care poți opri mâncărimea provocată de ciupiturile țânțarilor.
Există o mulțime de feluri în care poți opri mâncărimea provocată de ciupiturile țânțarilor.
Iată câteva rețete ce îți pot fi de folos:
Bicarbonat de sodiu și apă caldă
O lingură de bicarbnat la 500 ml apă este suficient.
Aplică ușor pe zona afectată. Folosește degetele curate sau o bucată de vată sau chiar un bețișor pentru urechi înmuiat în această soluție.
Lasă câteva minute, apoi spală cu apă călduță.
Oțet
Înmoaie puțină vată în oțet de mere. Aplică pe mușcătură, lasă-l cinci minute. Mușcătura nu ar mai trebui să te mănânce.
Dacă ai mai multe mușcături, atunci ar trebui să faci o baie fierbinte în care să pui 2 ½ măsuri de oțet de mere.
Ceapă
În afară de a produce lacrimi. O bucată de ceapă proaspătă poate ajuta la anihilarea mâncărimii.
Aplică o felie de ceapă pe zona afectată, lasă câteva minute, apoi spală.
Miere
Ia puțină miere și aplică direct pe mușcătură.
Mierea este un aliment cu proprietăți anti-microbiale ce ajută și previne infecția.
Aloe vera
Această plantă are proprietăți anti-inflamatorii.
Poți păstra gelul cu aloe uîn frigider pentru un efect răcoritor.
Busuioc
Busuiocul ține țânțarii la distanță.
Are proprietăți anti-inflamatorii ce vor opri mâncărimea.
Albușul de ou
Dacă nu ai nimic altceva la îndemână, poți pune albuș de ou.
Va scoate din piele saliva de țânțar.
O bucată de săpun
Fracă cu săpun uscat locul afectat. Apoi, după ce mâncărimea a trecut, spală.