Şi tu faci această greşeală! De ce NU trebuie să mai bei ceai îndulcit cu miere
Publicat pe 09.11.2015 la 12:47 Actualizat pe 09.11.2015 la 15:56
În multe cazuri, mai ales pentru evitarea acumulării kilogramelor în plus, oamenii aleg să îşi îndulcească ceaiul cu miere în loc de zahăr. Puţini ştiu însă că acest obicei este extrem de nociv, deoarece mierea în orice lichid fierbinte emană o toxină cancerigenă.
În multe cazuri, mai ales pentru evitarea acumulării kilogramelor în plus, oamenii aleg să îşi îndulcească ceaiul cu miere în loc de zahăr. Puţini ştiu însă că acest obicei este extrem de nociv, deoarece mierea în orice lichid fierbinte emană o toxină cancerigenă.
Încălzirea excesivă a mierii sau păstrarea ei timp îndelungat la temperaturi ce depăşesc temperatura fiziologică (40 de grade), la care mierea îşi păstrează proprietăţile, determină pierderea bagajului enzimatic sau creşte cantitatea de HMF (hidroximetilfurfur aldehida) care este toxică în cantitate mare.
Totuşi, poţi adăuga miere în ceai doar atunci când acesta s-a răcit.