Somonul de crescătorie este plin de antibiotice și mercur. Cum poți face diferența între cel bun și cel nociv?
Publicat pe 01.02.2016 la 16:56 Actualizat pe 01.02.2016 la 18:11
Este ideal să consumăm acest tip de pește măcar o dată pe săptămână, nu doar pentru gustul savuros ci și pentru beneficiile nutrienților
Este ideal să consumăm acest tip de pește măcar o dată pe săptămână, nu doar pentru gustul savuros ci și pentru beneficiile nutrienților. Somonul este și un preparat ușor de realizat, care se poate consuma și crud, dacă achiziționați produse de calitate.
Se pare însă că nutrienții și beneficiile aduse de somon depind de locul în care acest pește și-a petrecut viața.
Urmărind cele două imagini de mai jos, ne putem da seama foarte ușor care este somonul crescut într-o fermă și care a trăit în sălbăticie.
Cel din stânga este prins în Alaska, din sălbăticie, în timp ce în dreapta avem o bucată de somon de crescătorie. Diferența de culoare apare din pricina unei substanțe, numită astaxantin, o moleculă în culoarea roșu aprins, ce se regăsește în alge, plancton și crustacee.