Spanac: Ce beneficii aduce pentru organism?
Publicat pe 23.06.2020 la 12:40 Actualizat pe 23.06.2020 la 12:49
Spanacul este originar din Persia și face parte din familia Amarantaceea. Leguma cu frunze verzi este înrudită cu quinoa și sfecla. Beneficiile sale asupra organismului sunt multiple, de la reducerea stresului la îmbunătățirea vederii.
Multe vitamine și minerale
Carbohidrații din spanac reprezintă, de fapt, fibre insolubile care sprijină funcționarea normală a sistemului digestiv. Astfel, consumul de spanac te ajută să ai senzația de sațietate și previne constipația. Spanacul conține o serie de vitamine care ajută la o bună funcționare a organismului. Frunzele sale verzi abundă în vitaminele E, B6, K, C, A, dar și fier, calciu, acid folic, potasiu, magneziu și compuși precum violaxantină, zeaxantină, luteină și nitrați.
Prevenirea bolilor
Toate aceste minerale și vitamine transformă această legumă într-una potrivită pentru prevenirea multor probleme de sănătate. Oamenii de știință susțin că spanacul este benefic în tratarea diabetului deoarece conține un antioxidant ce poate reduce nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, spanacul poate fi folosit în prevenirea dezvoltării bolilor respiratorii, precum astmul, deoarece conține betacaroteni.
Nivelul mare de potasiu și vitamina K din frunzele de spanac ajută și la menținerea sănătății inimii. Prin urmare, poate reduce apariția afecțiunilor cardiovasculare. Spanacul este ideal pentru a susține sănătatea oaselor datorită nivelului ridicat de vitamina K ce reduce riscul fracturilor.
Sănătatea părului și a pielii poate fi, de asemenea, întreținută prin consumul repetat de spanac. Frunzele sale bogate în vitamina A ajută la menținerea sănătății țesuturilor, inclusiv a părului și unghiilor. Datorită antioxidanților precum luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină pe care îi conține, spanacul poate împiedica dezvoltarea celulelor canceroase.
CITEȘTE ȘI