LUNI, 23 MARTIE 2020

Beneficiile nebănuite ale ghimbirului

ghimbir   getty images

 Indiferent dacă alegeți să tocați această rădăcină parfumată pentru a aromatiza sau optați pentru o ceașcă de ceai calmant, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului merită să fie explorate.

Nu numai că ghimbirul este plin de antioxidanți, dar este folosit de secole, în practicile medicale din întreaga lume în scopul ameliorării durerii, reducerii inflamației și stopării simptomelor de greață.

Iată tot ce trebuie să știți despre numeroasele beneficii pe care le are rădăcina de ghimbir!

1. Este un puternic antiinflamator

Ghimbirul conține gingerol compus, un antiinflamator natural și antioxidant.

Antiinflamatoarele naturale au o importanță aparte, deoarece acestea frânează un sistem imunitar hiperactiv. Inflamarea este răspunsul firesc și sănătos al organismului tău la vătămări sau boli - și un semnal de alarmă pe care îl transmit celulele  albe din sânge.

Legumele cu frunze verzi, afinele și - bineînțeles - ghimbirul, toate au un conținut ridicat de antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la minimizarea inflamației în întregul corp.

2. Ameliorează durerile musculare

Datorită proprietăților antiinflamatorii, ghimbirul este adesea folosit la ameliorarea durerilor musculare și articulare, inclusiv artrita.

Un studiu publicat în The Journal of Pain a constatat că sportivii care au consumat ghimbir, au simțit o scădere a durerilor musculare, după efectuarea exercițiilor fizice.

Luați în considerare să adăugați ghimbir la masă, după antrenament, pentru reducerea durerilor musculare a doua zi.

3. Ajută stomacul

Dacă ați sorbit vreodată ghimbir sau ceai de ghimbir în încercarea de a calma stomacul, știți deja că acesta poate ajuta la reducerea grețurilor.

Este, de asemenea, băutura perfectă după o masă grea.

4. Contribuie la reglarea glicemiei

Ghimbirul este cel mai adesea apreciat pentru abilitatea sa de a calma, dar unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale ghimbirului este faptul că ajută la reglarea glicemiei.

Acesta poate minimiza simptomele negative ale glicemiei ridicate, care, dacă nu sunt tratate, pot duce la probleme majore de sănătate, cum ar fi diabetul.

5. Ajută la prevenirea bolilor de inimă

Complicații precum bolile de inimă și colesterolul ridicat sunt din ce în ce mai întâlnite.

Pe lângă scăderea glicemiei, un studiu demonstrează un alt efect pozitiv al ghimbirului -  poate reduce lipoproteinele - un factor de risc major pentru bolile de inimă.

Încercați să adăugați câteva linguri de ghimbir într-un amestec de legume verzi, alături de somon bogat în Omega-3 - antioxidanții din ghimbir și legume, precum și acizii grași din somon, toate sporesc sănătatea inimii.

 7. Reduce riscul de cancer

Există unele cercetări care sugerează că proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la reducerea riscului de cancer, ghimbirul aflându-se pe lista celor mai puternice antiinflamatoare.

Un studiu din 2012 publicat în The British Journal of Nutrition a descoperit că extractul de ghimbir a fost eficient pentru blocarea creșterii celulelor canceroase de prostată. 

COMENTARII

5 fructe de vară potrivite pentru dietă

acum 23 ore

Fructele de sezon sunt pline de vitamine și minerale, oferind beneficii organismului. Cu toate acestea, știm despre fructe că au un conținut mare de fructoză. Asta înseamnă mai mult zahăr în organism. Cu toate acestea, zahărul din fructele servite proaspete este...

5 legume care te ajută să slăbești

acum 3 zile

Cu toții știm cum e să lupți cu kilogramele în plus și să simți că nu reușești niciodată să câștigi, desi tot ce-ți dorești să fi pe minus (la cântar). Lupta cea mai grea e cu poftele. Chiar dacă determinarea există, uneori îți e greu să reziști...

5 alimente bogate în magneziu de care organismul tău are nevoie

acum 3 zile

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru o bună funcționare a organismului. El joacă un rol important în 300 de reacții enzimatice din corp. Un mod eficient de a preveni deficitul de minerale este prin consumul regulat de alimente bogate în magneziu, precum avocado...

3 afecțiuni de sezon. Cum să ai grijă de sănătatea ta

acum 5 zile

După două luni de stat acasă, starea de relaxare ne-a pus în fața multor provocări și libertăți după care am tânjit în perioada de izolare. Schimbarea bruscă, animată de dorința de a face totul și de a recupera timpul pierdut, și interacțiunile cu prietenii pot...

5 beneficii ale uleiului de cocos

acum 5 zile

Uleiul de cocos este nutritiv, aducând numeroase beneficiI organismului. Acesta are multe întrebuințări, de la produsele dermatocosmetice la utilizarea acestuia în alimentație. Cele mai importante beneficii ale sale te vor convinge să îl folosești mai des. 5...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »