LUNI, 23 MARTIE 2020

Beneficiile nebănuite ale ghimbirului

ghimbir   getty images

 Indiferent dacă alegeți să tocați această rădăcină parfumată pentru a aromatiza sau optați pentru o ceașcă de ceai calmant, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului merită să fie explorate.

Nu numai că ghimbirul este plin de antioxidanți, dar este folosit de secole, în practicile medicale din întreaga lume în scopul ameliorării durerii, reducerii inflamației și stopării simptomelor de greață.

Iată tot ce trebuie să știți despre numeroasele beneficii pe care le are rădăcina de ghimbir!

1. Este un puternic antiinflamator

Ghimbirul conține gingerol compus, un antiinflamator natural și antioxidant.

Antiinflamatoarele naturale au o importanță aparte, deoarece acestea frânează un sistem imunitar hiperactiv. Inflamarea este răspunsul firesc și sănătos al organismului tău la vătămări sau boli - și un semnal de alarmă pe care îl transmit celulele  albe din sânge.

Legumele cu frunze verzi, afinele și - bineînțeles - ghimbirul, toate au un conținut ridicat de antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la minimizarea inflamației în întregul corp.

2. Ameliorează durerile musculare

Datorită proprietăților antiinflamatorii, ghimbirul este adesea folosit la ameliorarea durerilor musculare și articulare, inclusiv artrita.

Un studiu publicat în The Journal of Pain a constatat că sportivii care au consumat ghimbir, au simțit o scădere a durerilor musculare, după efectuarea exercițiilor fizice.

Luați în considerare să adăugați ghimbir la masă, după antrenament, pentru reducerea durerilor musculare a doua zi.

3. Ajută stomacul

Dacă ați sorbit vreodată ghimbir sau ceai de ghimbir în încercarea de a calma stomacul, știți deja că acesta poate ajuta la reducerea grețurilor.

Este, de asemenea, băutura perfectă după o masă grea.

4. Contribuie la reglarea glicemiei

Ghimbirul este cel mai adesea apreciat pentru abilitatea sa de a calma, dar unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale ghimbirului este faptul că ajută la reglarea glicemiei.

Acesta poate minimiza simptomele negative ale glicemiei ridicate, care, dacă nu sunt tratate, pot duce la probleme majore de sănătate, cum ar fi diabetul.

5. Ajută la prevenirea bolilor de inimă

Complicații precum bolile de inimă și colesterolul ridicat sunt din ce în ce mai întâlnite.

Pe lângă scăderea glicemiei, un studiu demonstrează un alt efect pozitiv al ghimbirului -  poate reduce lipoproteinele - un factor de risc major pentru bolile de inimă.

Încercați să adăugați câteva linguri de ghimbir într-un amestec de legume verzi, alături de somon bogat în Omega-3 - antioxidanții din ghimbir și legume, precum și acizii grași din somon, toate sporesc sănătatea inimii.

 7. Reduce riscul de cancer

Există unele cercetări care sugerează că proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la reducerea riscului de cancer, ghimbirul aflându-se pe lista celor mai puternice antiinflamatoare.

Un studiu din 2012 publicat în The British Journal of Nutrition a descoperit că extractul de ghimbir a fost eficient pentru blocarea creșterii celulelor canceroase de prostată. 

COMENTARII

Cum să dormi ca un bebeluș și să te odihnești foarte bine

acum 4 ore

Specialiştii, fie că e vorba de medici sau psihologi recomandă să dormim 7-8 ore pe noapte și acest sfat ar trebui luat în serios, căci odihna insuficientă poate fi periculoasă și, în timp, afectează în mod semnificativ calitatea vieții oricărei persoane.

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

acum 4 zile

Ashwagandha este folosită de 3000 de ani pentru a elibera stresul, pentru a creşte nivelul de energie şi pentru îmbunătăţirea concentrării.

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

acum 8 zile

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Cum să previi astenia de primăvară, afecțiunea care are efect asupra a jumătate din populație

acum 8 zile

Astenia sezonieră sau de primăvară apare mai des în cazul femeilor, afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din populație, și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și de modificări hormonale sau o alimentație deficitară, lipsită de vitamine și minerale. De multe ori o poți confunda cu un episod depresiv, deși pe lângă simptomele comune acestuia, afecțiunea are și câteva specifice. Cele mai frecvente simptome sunt:

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

acum 9 zile

Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care exercita roluri importante in organism. Acestea sunt necesare in cantitati mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »