STUDIU: Ai 35 de ani dar te simti de 50? Vezi cum sa opresti procesul de imbatranire!

Publicat pe 08.05.2013 la 15:21 Actualizat pe 08.05.2013 la 15:56

Ai din ce in ce mai multe riduri, suferi de gastrita, te dor articulatiile si te trezesti deprimata in fiecare zi. Ai toate simptomele unei femei in etate, desi esti in floarea varstei. Un studiu arata ca fata de generatiile trecute, femeile si barbatii de astazi imbatranesc mult mai repede - chiar si cu 15 ani!

Un studiu din aprilie, publicat in Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, a aratat ca atunci cand vine vorba de varsta metabolica - cat de bine foloseste corpul tau insulina pentru a procesa zaharul din sange - majoritatea femeilor de astazi pot spune ca au 60 de ani si nu 45, cum arata certificatul de nastere.

Cercetatorii au luat in considerare indicele de masa si riscul de obezitate, iar concluzia la care au ajuns este ca generatia de astazi imbatraneste mult mai repede decat cea veche, riscand sa devina prada unor afectiuni de sanatate care ar trebui sa aiba loc la batranete, inainte de timp. O femeie de 20 de ani astazi risca de doua ori mai mult sa devina obeza la 30 de ani, decat o femeie mai batrana decat ea cu 10 ani.

In fata acestui fapt, nu trebuie sa te declari invinsa. Iata cateva metode prin care poti inversa procesul de imbatranire metabolica:

Incepe sa faci sport

Jumatate de ora de aerobic sau sala, de cinci ori pe saptamana, te ajuta sa te mentii la o greutate normala, iti regleaza tensiunea arteriala si colesterolul si iti ajuta organismul sa foloseasca insulina corespunzator.

Mananca sanatos

Oricat de gustoase ar fi prajiturile si produsele de patiserie, zaharul din continutul lor si faina alba iti forteaza organismul sa lupte mai intens ca niciodata pentru a procesa zaharul din sange, pompand insulina continuu. La un moment dat, cantitatea de insulina cu care era obisnuit corpul tau va deveni insuficienta, iar organismul tau nu va mai face fata cerintelor (proces numit rezistenta la insulina). Cat ai clipi, te vei trezi cu diagnosticul de diabet zaharat.

Uita de bauturile carbogazoase

Un studiu a aratat ca persoanele in jurul varstei de 50 de ani care obisnuiau sa bea un suc carbogazos o data pe saptamana, normal sau dietetic, risca cu 44% mai mult sa imbatraneasca prematur. Cauza? Sucurile induc nevoia de dulciuri si contin indulcitori artificiali care pot duce la rezistenta la insulina.

foto: tistory.com

În articolul

STUDIU: Ai 35 de ani dar te simti de 50? Vezi cum sa opresti procesul de imbatranire!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x