STUDIU: Blugii skinny, glugile mari și mânecile clopot, cauza problemelor de sănătate! Iată de ce!

Publicat pe 16.03.2017 la 20:45 Actualizat pe 16.03.2017 la 20:52

Mare atentie si la accesoriile pe care le purtati!

Unele dintre cele mai populare obiecte de vestimentație din garderoba femeilor de astăzi pot avea un impact asupra stării lor de sănătate, potrivit Asociației Britanice a Chiropracticienilor (The British Chiropractic Association - BCA).

Astfel, blugii skinny, glugile de dimensiuni mari, pantofii cu tocuri înalte și mânecile clopot, dar și accesorii precum gențile cu barete diagonale și colierele masive pot provoca dureri de spate.

Mulți dintre pacienții care trec pragul unui cabinet de chiropractică nu cunosc faptul că obiectele de vestimentație sau accesoriile pe care le poartă le pot afecta sănătatea spatelui și postura și nu iau în calcul posibilitatea apariției durerilor la acest nivel atunci când își aleg hainele, susține specialistul în chiropractică, Tim Hutchful, din cadrul BCA.

''Gențile de mână supraîncărcate și grele reprezintă cauza principală (a durerilor — n.r.), însă și alte obiecte precum blugii skinny pot face ravagii, aceștia restricționând mișcarea liberă ale unor zone ca șoldurile și genunchii și afectând postura'', a explicat acesta.

''Noi tendințe precum tivurile asimetrice, mânecile supradimensionate și glugile ori bijuteriile mari și grele pot crea și ele probleme'', a mai spus Hutchful adăugând că orice obiect sau accesoriu de vestimentație care restricționează mișcarea sau care îi poate face pe oameni să stea în picioare sau să meargă într-o manieră nenaturală poate avea un efect negativ asupra posturii, a spatelui sau a gâtului.

''Glugile mari îi pot face pe oameni să își întindă gâtul ca să vadă mai bine, iar tivurile asimetrice, în special dacă (hainele — n.r.) sunt strâmte, pot restricționa mișcarea și pot determina modificarea mersului'', a completat Hutchful în opinia căruia blugii skinny reduc mobilitatea ''chiar și dacă e vorba doar de simplul mers pe jos''.

''Hainele restrictive pot provoca pierderea ''balansului'' din pas și scăderea capacității naturale de absorbție a șocurilor în timpul mersului, ceea ce exercită presiune asupra încheieturilor'', a mai explicat acesta adăugând că și purtarea mânecilor supradimensionate poate afecta mișcarea firească prin ''menținerea mâinilor într-o poziție diferită sau neobișnuită''.

Potrivit unui sondaj efectuat de asociație pe 1.062 de persoane, 73% dintre acestea sufereau de dureri de spate, iar peste un sfert dintre acestea (28%) erau conștiente de faptul că obiectele de vestimentație alese le puteau afecta spatele, gâtul sau postura, în timp ce 33% nu erau conștiente de acest lucru.

''Deși evident nu putem spune nu mai purtați hainele preferate, ca în cazul majorității lucrurilor din viață moderația este cea mai bună și există modalități simple prin care se poate reduce impactul asupra posturii și a stării generale de sănătate. Spre exemplu, încercați să limitați numărul de zile din săptămână în care purtați blugi skinny sau tocuri înalte pentru a-i oferi corpului o pauză, ori încercați să investiți într-un sac de purtat în spate pentru zilele în care aveți mai multe lucruri de cărat'', a precizat Hutchful.

În articolul

STUDIU: Blugii skinny, glugile mari și mânecile clopot, cauza problemelor de sănătate! Iată de ce!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x