STUDIU: Copiii care merg la culcare la aceeași oră şi au mesele regulate prezintă un risc mai mic de a deveni obezi

Publicat pe 24.04.2017 la 10:45 Actualizat pe 24.04.2017 la 10:57

Oamenii de stiinta au evaluat trei rutine la care erau expusi in cadrul gospodariei.

Orele regulate la care copiii merg la culcare pot contribui la prevenirea obezității, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Cercetarea a concluzionat, de asemenea, că mesele luate la aceleași ore și timpul redus petrecut în fața televizorului ajută la reducerea riscului de a dezvolta această boală mai târziu în viață.

În urma studiului privind obiceiurile zilnice ale aproape 11.000 de copii britanici născuți între anii 2000 și 2002, cuprinși în Studiul Millennium Cohort, oamenii de știință au identificat o legătură între rutină, emoții și greutate.

"Acest studiu oferă mai multe dovezi potrivit cărora activitățile zilnice ale copiilor preșcolari au legătură cu dezvoltarea lor sănătoasă și pot reduce posibilitatea ca ei să devină obezi", susține dr. Sarah Anderson, profesor asociat la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universității Ohio, autoarea principală a cercetării.

Cercetarea, publicată în "International Journal of Obesity", este prima care analizează conexiunea dintre obiceiurile din copilărie și potențiala lor asociere cu tulburările de greutate din preadolescență, mai arată sursa citată.

Oamenii de știință au evaluat trei rutine la care erau expuși în cadrul gospodăriei copiii în vârstă de trei ani: orele regulate de culcare, orele regulate de masă și efectele limitării de către părinți a accesului zilnic la televizor și jocuri video până la o oră sau mai puțin pe zi. Toate aceste obiceiuri au fost asociate cu o autoreglare emoțională mai eficientă, iar copiii care manifestau o capacitate redusă de reglare emoțională s-a observat că aveau un risc mai mare de a deveni obezi mai târziu în viață. "Copiii care aveau cele mai mari dificultăți în reglarea emoțiilor la vârsta de trei ani aveau cel mai mare risc de a deveni obezi la vârsta de 11 ani", notează dr. Anderson.

"Această cercetare ne permite să înțelegem mai bine modul în care obiceiurile zilnice ale copiilor, somnul, ora mesei și timpul petrecut în fața ecranului, este legat de reglarea emoției și a comportamentului", potrivit specialistei. "Somnul este atât de important, mai ales pentru copii. Deși rămân multe necunoscute despre modul în care acesta afectează metabolismul, cercetarea identifică legături între obezitate și somnul insuficient", a completat ea.

În articolul

STUDIU: Copiii care merg la culcare la aceeași oră şi au mesele regulate prezintă un risc mai mic de a deveni obezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x