STUDIU: Nucile susțin sănătatea microflorei intestinale acționând ca un prebiotic
Publicat pe 29.07.2017 la 20:33 Actualizat pe 29.07.2017 la 20:39
Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promoveaza in mod selectiv numărul si activitatea bacteriilor benefice.
Includerea nucilor în alimentație poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează o nouă modalitate prin care aceste fructe cu coajă lemnoasă pot contribui la îmbunătățirea sănătății.
''Nucile au fost numite 'superalimente' datorită faptului că sunt bogate în acizi grași omega-3, acid alfa-linoleic și fibre și pentru că dețin una dintre cele mai importante concentrații de antioxidanți'', notează doctor Lauri Byerley, profesor asociat în cadrul catedrei de fiziologie de la Facultatea de Medicină New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea.
''Schimbările benefice asupra microflorei intestinale ar putea fi un beneficiu suplimentar al nucilor'', a adăugat aceasta, potrivit agerpres.ro
''Nucile au contribuit la creșterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociată în mod obișnuit cu probioticele, ceea ce sugerează faptul că nucile pot acționa ca un prebiotic", a explicat cercetătoarea.
Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promovează în mod selectiv numărul și activitatea bacteriilor benefice.
''Sănătatea tractului intestinal reprezintă un domeniu de cercetare emergent, iar cercetătorii descoperă că o diversitate cât mai mare a bacteriilor poate fi asociată cu rezultate mai bune în domeniul sănătății'', a adăugat Byerley.
Consumul de nuci a fost asociat anterior cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, încetinirea ritmului de dezvoltare a tumorilor la animale și cu îmbunătățirea sănătății creierului.