Sucul de cartofi cruzi este mai benefic decât credeți!
Publicat pe 31.03.2014 la 08:36 Actualizat pe 31.03.2014 la 08:54
Pentru o alimentație sănătoasă, nutriţioniştii recomandă consumul cartofilor fierţi (piure) sau copţi în coajă, pentru a păstra o mare parte din vitaminele şi sărurile minerale pe care cartoful le conţine în mod natural
Pentru o alimentație sănătoasă, nutriţioniştii recomandă consumul cartofilor fierţi (piure) sau copţi în coajă, pentru a păstra o mare parte din vitaminele şi sărurile minerale pe care cartoful le conţine în mod natural.
„Sucul de cartofi cruzi are acţiune favorabilă în afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv în tratarea ulcerului gastric şi duodenal ca şi în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă. De asemenea, sucul de cartofi cruzi se recomandă în tratamentul convalescenţilor cu o stare de slăbiciune înaintată. Datorită acţiunii calmante asupra sistemului nervos, sucul are efecte în cazuri de surescitare nervoasă, insomnii şi cefalee acută sau cronică", explică prof. Constantin Milică, doctor în fiziologie vegetală şi specialist în fitoterapie, conform ph-online.
Profesorul Constantin recomandă pe același site rețeta de suc de cartofi cruzi: 75-100 ml suc înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, în cure de 2-3 săptămâni.
Sursă: ph-online