„Superleguma” care are grijă de sănătatea noastră

Publicat pe 20.02.2014 la 16:11 Actualizat pe 20.02.2014 la 16:15

Era cunoscută încă de pe vremea Greciei antice şi considerată foarte eficientă. Nu numai că dă un gust aparte mâncărurilor, dar este şi un foarte eficient diuretic şi detoxifiant.

Era cunoscută încă de pe vremea Greciei antice şi considerată foarte eficientă. Nu numai că dă un gust aparte mâncărurilor, dar este şi un foarte eficient diuretic şi detoxifiant.

În zilele noastre, ţelina se cultivă mai ales în sudul Europei. Valoarea ei se ascunde în rădăcină, dar şi frunzele pot fi folosite. Eşti tentat, poate, să crezi că ţelina este o legumă banală, dar nu e aşa. Pe lângă faptul că multe mâncăruri n-ar mai fi la fel fără ea, are şi câteva proprietăţi medicale importante. Ţelină conţine vitamina A, B, C, K, PP, dar şi minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu etc. În scop terapeutic, se folosesc rădăcinile tuberizate, frunzele şi seminţele cunoscutei legume.

La ce se foloseşte?

Ţelină favorizează digestia, provoacă eliminarea gazelor intestinale, elimină toxinele din organism, creste cantitatea de urină eliminată, favorizează transpiraţia, stimulează drenarea bilei, stimulează secreţia glandelor mamare, favorizează slăbirea şi grăbeşte vindecarea rănilor, scade tensiunea arterială, provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat, provoacă eliminarea viermilor intestinali.

• Suc de ţelină - 100 g suc se bea dimineaţa, înainte de masă, timp de 20 de zile. Este recomandat în digestii lente, afecţiuni cardiace, diabet, litiază renală, obezitate, gută, afecţiuni cardiace, tuse cronică, bronşita.
• Tinctură de ţelină - se prepară din rădăcini mărunţite şi alcool diluat de 40 grade în părţi egale. Se ia câte o linguriţă de două ori pe zi.
• Leac pentru degerături - se fierbe o ţelină cu frunze cu tot, tăiată mărunt în doi litri de apă timp de 45 minute. Se ţin părţile degerate în soluţia cât se poate de caldă, reîncălzindu-se pentru a se folosi de trei ori pe zi. Tratamentul durează 3-5 zile.

Bună pentru detoxifierea organismului

Mai multe pe incomemagazine.ro!

În articolul

„Superleguma” care are grijă de sănătatea noastră

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x