Terapia cu alge, tratamentul magic antiimbatranire

Publicat pe 09.09.2010 la 14:22 Actualizat pe 09.09.2010 la 15:48

Algele, primele organisme vii aparute pe Pamant, produc intre 50%-70% din oxigenul existent. Nu este de mirare ca ele sunt benefice pielii si sanatatii si sunt folosite in talasoterapie, adica la folosirea elementelor marine in scop terapeutic. Algele sunt deosebit de bune in tratarea bolilor de piele, a obezitatii, la alungarea oboselii si mai ales, impotriva imbatranirii premature.

Algele marine au o concentratie mare de minerale si oligoelemente printre care calciu, magneziu, cupru, fier, fosfor. Pe langa acestea, au multi aminoacizi si chiar un hormon care lupta impotriva imbatranirii ; terapeutii spun ca algele combate bacteriile si virusii cu succes.

Mod de aplicare

Dupa ce sunt recoltate de pe fundul marii, algele se filtreaza si se prelucreaza si apoi se amesteca cu apa de mare, cantitatea fiind variabila. Tratamentul propriu-zis incepe dupa ce sunt aplicate calde pe corp si acoperite cu o folie, pentru a fi mentinute la aceeasi temperatura, lipite de piele. Daca nu doresti un tratament de infrumusetare ci mai de graba de vindecare, afla ca pachetele de alge pot fi aplicate local, pe zonele dureroase, actionand ca un analgezic. SFAT: Poti cere un tratament de alge si noroi cald, in care iti poti scufunda mainile si picioarele si care iti va imbunatati flexibilitatea articulatiilor.

Algele, o minunatie in cosmetica

Cea mai intrebuintata functie a algelor este cea de revigorare a pielii, fapt pentru care le veti gasi in aproape toate centrele Spa. Acolo, specialistele in masaj de relaxare ti le vor recomanda pentru detensionarea muschilor, eliminarea toxinelor prin transpiratie, reminalizarea pielii. Avand in vedere efectul lor hidratant, cosmeticiana iti recomanda sa le aplici pe chip, bust si abdomen dar si pe par, pentru stralucire si vigoare.

Algele sunt foarte bune pentru reducerea celulitei, stimuland drenajul limfatic. Cu cat cantitatea de iod din compozitia algei este mai mare, cu atat dai jos mai repede kilogramele in plus.

Algele marine sunt folosite si in crioterapie; cu ajutorul lor, vasele sangvine se ingusteaza, iar circulatia sangelui creste.

sursa foto: francetoday.com

În articolul

Terapia cu alge, tratamentul magic antiimbatranire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x