Ti se potriveste dieta disociata?
Publicat pe 13.09.2010 la 16:54 Actualizat pe 13.09.2010 la 18:20
Colegele tale au incercat-o deja si ai auzit ca a facut minuni la ele. Pe de alta parte, nutritionisti de vaza afirma ca efectul de yoyo urmeaza imediat de la incetarea regimului. Dieta disociata, cea care a facut furori in Occident, are avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le stii inainte de a decide daca este cea mai buna metoda de slabit pentru tine.
Ce presupune dieta disociata
Cura de slabire disociata presupune fie consumarea aceluiasi tip de aliment la o masa (mic dejun: branza, pranz: carne, seara: legume), fie impartirea grupelor de alimente pe zile. Pentru a-ti face cat de cat o idee despre cum arata o saptamana de dieta disociata, iata un exemplu:
Luni - carne
Marti - legume
Miercuri - fructe
Joi - lactate
Vineri - peste
Sambata - oua
Duminica - branza
Avantaje
Principalul avantaj este si motivul pentru care ne apucam de o cura: pentru a slabi mult si repede. In privinta asta, dieta disociata nu dezamageste: in cel mai bun caz, poti da 3-4 kilograme jos in prima saptamana. Trecerea de la un regim alimentar combinat la unul separat pe zile este brusca, asa incat rezultatele sunt drastice. De ce dai jos atatea kilograme in cele 7 zile? Deoarece mancand acelasi lucru timp de 24 de ore, apetitul scade si simti nevoia de a reduce din cantitate.
Al doilea avantaj este faptul ca iti permite sa nu mai stai atata timp in bucatarie, in schimb mancand carne la gratar sau legume proaspete, fara alt fel de preparare. Totodata, faci economie de timp si poti sa petreci orele ramase libere la spa sau la o cafea cu prietenele.
Dezavantaje
Dieta are o bila neagra pentru ca nu respecta valorile nutritionale de care are nevoie corpul nostru pentru a functiona corect. Mai exact, lipsa anumitor vitamine si separarea proteinelor de alte enzime conduc la probleme metabolice si afectiuni precum anemie, oboseala, probleme de piele. Pentru a evita aceste probleme, cel mai bine este sa nu depasesti cele 7 zile de regim si sa optezi pentru prima varianta propusa: dimineata un aliment, la pranz altul si la cina, din nou altceva.
Retine! Imediat cum vei reveni la alimentatia normala, caloriile se vor aduna, insa poti tine greutatea sub control daca mananci echilibrat, adaugand fibre si proteine cu masura, cat sa iti iei necesarul zilnic de nutrienti.
sursa foto: beautytips.info