Ti se potriveste dieta disociata?

Publicat pe 13.09.2010 la 16:54 Actualizat pe 13.09.2010 la 18:20

dieta

Colegele tale au incercat-o deja si ai auzit ca a facut minuni la ele. Pe de alta parte, nutritionisti de vaza afirma ca efectul de yoyo urmeaza imediat de la incetarea regimului. Dieta disociata, cea care a facut furori in Occident, are avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le stii inainte de a decide daca este cea mai buna metoda de slabit pentru tine.

Ce presupune dieta disociata

Cura de slabire disociata presupune fie consumarea aceluiasi tip de aliment la o masa (mic dejun: branza, pranz: carne, seara: legume), fie impartirea grupelor de alimente pe zile. Pentru a-ti face cat de cat o idee despre cum arata o saptamana de dieta disociata, iata un exemplu:

Luni - carne

Marti - legume

Miercuri - fructe

Joi - lactate

Vineri - peste

Sambata - oua

Duminica - branza

Avantaje

Principalul avantaj este si motivul pentru care ne apucam de o cura: pentru a slabi mult si repede. In privinta asta, dieta disociata nu dezamageste: in cel mai bun caz, poti da 3-4 kilograme jos in prima saptamana. Trecerea de la un regim alimentar combinat la unul separat pe zile este brusca, asa incat rezultatele sunt drastice. De ce dai jos atatea kilograme in cele 7 zile? Deoarece mancand acelasi lucru timp de 24 de ore, apetitul scade si simti nevoia de a reduce din cantitate.

Al doilea avantaj este faptul ca iti permite sa nu mai stai atata timp in bucatarie, in schimb mancand carne la gratar sau legume proaspete, fara alt fel de preparare. Totodata, faci economie de timp si poti sa petreci orele ramase libere la spa sau la o cafea cu prietenele.

Dezavantaje

Dieta are o bila neagra pentru ca nu respecta valorile nutritionale de care are nevoie corpul nostru pentru a functiona corect. Mai exact, lipsa anumitor vitamine si separarea proteinelor de alte enzime conduc la probleme metabolice si afectiuni precum anemie, oboseala, probleme de piele. Pentru a evita aceste probleme, cel mai bine este sa nu depasesti cele 7 zile de regim si sa optezi pentru prima varianta propusa: dimineata un aliment, la pranz altul si la cina, din nou altceva.

Retine! Imediat cum vei reveni la alimentatia normala, caloriile se vor aduna, insa poti tine greutatea sub control daca mananci echilibrat, adaugand fibre si proteine cu masura, cat sa iti iei necesarul zilnic de nutrienti.

sursa foto: beautytips.info

În articolul

Ti se potriveste dieta disociata?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x