Știai că există o legătură ciudată între cartofi și sarcină? Orice femeie TREBUIE să țină cont de această regulă!
Publicat pe 16.01.2016 la 16:22 Actualizat pe 16.01.2016 la 16:33
Un nou studiu sugerează că o dietă a femeilor, bazată mai mult pe consumul de cartofi, le poate aduce mai aproape de dezvoltarea diabetului din timpul sarcinii, o complicație care poate apărea în timpul acesteia
Un nou studiu sugerează că o dietă a femeilor, bazată mai mult pe consumul de cartofi, le poate aduce mai aproape de dezvoltarea diabetului din timpul sarcinii, o complicație care poate apărea în timpul acesteia.
Într-un studiu ce a durat 10 ani, cercetătorii au descoperit 854 de cazuri de astfel de diabet în rândul a 21693 de sarcini. Femeile participante la studiu au completat un chestionar la fiecare patru ani, în care au observat comportamentul alimentar al viitoarelor mămici.
Analizând datele au descoperit că acelea care consumaseră cartofi cel puțin o dată pe săptămână, față de cele care nu consumau deloc, au avut un risc cu 20 la sută mai crescut de a dezvolta diabet.
Motivul este încă necunoscut, dar autorii studiului consideră că există o legătură între indexul glicemic mare pe care cartofii îl au - cresc rapid nivelul de gkucoză în sânge.