Tine dieta in functie de grupa sangvina!

Publicat pe 17.09.2010 la 16:24 Actualizat pe 17.09.2010 la 16:34

Dupa varsta de 40 de ani, un regim alimentar adaptat in functie de grupa sangvina te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus.

Daca urmezi un regim adaptat grupei sangvine, incet, incet iti revenii la greutatea normala deoarece organismul se reechilibreaza, reglandu-se raportul grasime - masa musculara. Intr-un cuvant, trebuie sa mentii un echilibru intre proteine, glucide si grasimi, in functie de grupa de sange. Grupele sangvine sunt fundamentale, acestea putand fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala “mancarea unui om este otrava altuia”.


Regimul grupei 0

Omul cu grupa 0 are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica facand parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar fiind influentat si acum de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sangvina.


Persoanele cu grupa 0 sunt recunoscute drept “carnivore”, asa ca in farfuria lor cu greu vom gasi cereale si produse lactate. Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0 sunt graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.


Alimente care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0 sunt sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.

Regimul grupei A


Persoanele cu grupa de sange A au un tract digestiv sensibil, un sistem imunitar bun, au predispozitie pentru boli cardiace si diabet, dar fac fata stresului mai bine decat cele cu alta grupa de sange, se adapteaza usor la mediu si dieta.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A sunt carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea, fainoasele consumate in cantitati mari.


Alimente care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A sunt cele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Regimul grupei B

Pesoanele cu grupa B isi pot controla usor greutatea aplicand dieta specifica acestei grupe deoarece nu intampina nicio bariera fiziologica, cum ar fi problemele homonale sau digestive.


Alimentele care trebuie evitate, deoarece favorizeaza cresterea in greutate, sunt porumbul, graul, lintea, arahidele, pentru ca afecteaza buna functionare a metabolismului.


Alimentele care ajuta la slabit sunt legumele verzi, carnea slaba, ficatul, produsele lactate degresate sau cu continut de gasimi redus, ouale.

Regimul grupei AB

Sunt persoane cu caracteristicile ambelor grupe sangvine, dieta acestora necesitand o mare atentie pentru ca majoritatea alimentelor care sunt contraindicate, fie pentru grupa sangvina A, fie pentru grupa sangvina B, pot fi nocive pentru grupa sangvina AB.


Alimentele care favorizeaza ingrasarea sunt carnea rosie, semintele, porumbul, graul.


Alimentele care duc la scaderea in greutate sunt tofu, produsele lactate, legumele verzi, ananasul, carnea de pui, miel, oaie, curcan.


Miscare in functie de grupa sangvina


Fiecare grupa sangvina reactioneaza intr-un anumit fel la stres. Pentru a iesi din aceasta stare, miscarea are un rol important. Este bine sa faci miscare in functie de grupa ta sangvina. Persoanele cu grupa A si AB sunt foarte sensibile la stres, avand tendinta sa devina anxioase. Daca practica yoga, se relaxeaza. Persoanele cu grupa 0 sunt extrem de sensibile, dar si foarte energice, asa ca simt mereu nevoia de miscare. Pentru ele, alergatul este forma cea mai buna de miscare. Cei cu grupa B sunt se situeaza undeva la mijloc, acestia avand tendinta sa alterneze efortul cu relaxarea.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: dailymail.co.uk

În articolul

Tine dieta in functie de grupa sangvina!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x