Top 10 alimente care îmbunătăţesc memoria
Publicat pe 10.11.2014 la 12:13 Actualizat pe 10.11.2014 la 12:26
Condiţia de bază pentru o memorie bună este o alimentaţie echilibrată care să asigure creierului necesarul zilnic de substanţe nutritive, susţin specialiştii în nutriţie. Iată ce ar trebui să consumăm:
Condiţia de bază pentru o memorie bună este o alimentaţie echilibrată care să asigure creierului necesarul zilnic de substanţe nutritive, susţin specialiştii în nutriţie.
Iată ce ar trebui să consumăm pentru a avea o memorie mai bună:
Peştele - conţine grăsimi Omega 3, care ajută la menţinerea într-o stare optimă a membranelor celulelor cerebrale, asigurând o mai bună transmitere a mesajelor.
Lintea – conţine proteine, glucide şi lecitină, elemente absolut necesare celulelor creierului.
Fasolea – consumul de fasole creşte puterea de concentrare.
Mazărea – este bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
Salata verde – substanţele opiacee calmează sistemul nervos.
Ouăle – sunt o importantă sursă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
Avocado – acest fruct combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
Perele – ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de concentrare a creierului.
Bananele – conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele şi mineralele din conţinutul lor conferă energie creierului.
Caisele – reprezintă un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.