Top 3 ANTIBIOTICE NATURALE care te scapă de răceală
Publicat pe 07.11.2014 la 11:17 Actualizat pe 07.11.2014 la 12:54
Te-ai gândit că unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor, virozelor sau infecţiilor pot fi găsite chiar în propria bucătărie?
Te-ai gândit că unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor, virozelor sau infecţiilor pot fi găsite chiar în propria bucătărie?
Câteva alimente pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiunile specifice sezonului rece.
Iată care sunt cele 3 antibiotice naturale care combat răceala:
Usturoiul
La fel ca în cazul vitaminei C, usturoiul te ajută să scurtezi durata răcelii. Fierbe căţei de usturoi curăţaţi şi fă gargară sau chiar înghite amestecul. Deşi s-ar putea ca gustul să nu îţi placă, acest remediu este extrem de sănătos.
Mierea
Mierea este cunoscută pentru combaterea durerilor de gât şi a tusei. O linguriţă de miere înainte de culcare ameliorează simptomele şi se poate încadra în categoria soluţiilor de tratare a răcelii în mod natural.
Ghimbirul
Ghimbirul este o plantă medicinală folosită de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Fie sub formă de ceai sau consumat natural, ghimbirul ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiile gâtului.