Top 3 cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit
Publicat pe 14.04.2014 la 13:56 Actualizat pe 14.04.2014 la 14:00
Toată lumea îşi dă cu părerea dacă uleiurile vegetale sunt sau nu sunt bune pentru noi. Cele mai întâlnite tipuri de ulei din magazin sunt foarte procesate.
Toată lumea îşi dă cu părerea dacă uleiurile vegetale sunt sau nu sunt bune pentru noi.
Cele mai întâlnite tipuri de ulei din magazin sunt foarte procesate.
Problema este că aceste uleiuri au mulţi compuşi polisaturaţi ce predispun la oxidare şi la producerea de radicali liberi atunci când sunt expuşi la lumină şi căldură.
Uleiurile produc inflamaţii pe interior. Inflamaţiile produc multe probleme corpului nostru – de la boli de inimă, diabet şi fel de fel de boli digestive.
Cu ce grăsimi trebuie să gătim?
Cu grăsimi saturate!
De ce?
Deoarece sunt mai stabile în condiţiile de gătire şi cauzează mai puţine inflamaţii decât uleiurile de gătit polinesaturate.
De aceea, uleiurile tropicale cum ar fi cel de palmier sau cel de cocos sunt cele mai bune pentru gătit.
Top 3 cele mai bune uleiuri:
Uleiul de cocos
Uleiul de măsline – pentru gătit la temperature joase
Unt