Top 4 sporturi de vara pentru a te mentine in forma

Publicat pe 13.06.2011 la 17:49

Atunci cand orice scuza este buna pentru a renunta la ora de miscare inseamna ca activitatea aleasa nu este una placuta, si aceasta este principala greseala a oamenilor. Nimic nu va da rezultate daca nu exista placere, dorinta si buna dispozitie.

Prin urmare, cum poti beneficia de un antrenament eficient fara a fi nevoit sa calci pragul salii de fitness? Gandeste-te la o activitate care-ti place.

1. Dansul - un prim beneficiu al acestui sport este ca ne metine tineri, incetinind vizibil procesul de imbatranire. Avantajele acestui gen de miscare sunt resimtite de inima, sistemul cardiovascular si capacitatea pulmonara. Intareste oasele si intervine in prevenirea si tratarea osteoporozei. In plus, reprezinta o metoda excelenta de a controla greutatea, deoarece consuma intre 200 si 700 de calorii pe ora dezvoltand postura si mobilitatea.


2. Jogging - ce mod mai placut de a te mentine in forma stii decat o alergare vioaie prin parc? Ajuta la crestere, mareste consumul de oxigen, arde caloriile cu usurinta, tonifica muschii si pastreaza inima sanatoasa. Circulatia sangelui creste in acelasi timp cu bataile inimii. Este unul dintre cele mai bune exercitii pentru cei cu probleme de greutate. Din cauza impactului se topesc in special grasimile din zona coapselor, soldurilor si a abdomenului.
2011/06/13//305941-aerobic_moves.jpg


3. Mersul cu rolele - aceasta activitate nu este numai distractiva, ea are si un efect deosebit asupra corpului, iar vara este anotimpul ideal pentru a o pune in practica. Conform specialistilor are aceleasi beneficii ca si jogging-ul din punctul de vedere al sanatatii cardiovasculare si arderii de calorii. Este un exercitiu extraordinar pentru musculatura picioarelor si, in plus, mersul pe role nu supune incheieturile unei tensiuni la fel de mari ca si joggingul.


4. Inot - fie ca alegi piscina unui club sau pe cea din interiorul strandului, aceasta activitate are numeroase beneficii asupra sistemului nervos, cardiovascular, respirator, muscular si chiar digestiv. Putini cunosc cu adevarat calitatile acestui sport care, in ziua de astazi, este tratat ca un simplu hobby. Inotul tonifica intregul corp, stimuland sistemul cardio-vascular si intarind muschii inimii.

Foto: www.stagecoachshop.co.uk

În articolul

Top 4 sporturi de vara pentru a te mentine in forma

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x