Top 5 alimente care îţi întăresc sistemului imunitar în perioada rece
Publicat pe 06.11.2014 la 11:45 Actualizat pe 07.11.2014 la 13:07
Sistemul nostru imunitar este un organism complex acărui misiune este să recunoască şi să elimine pericolele care ne ameninţă sănătatea. Pentru ca acesta să reacţioneze prompt, trebuie stimulat cu vitamine, minerale şi proteine.
Sistemul nostru imunitar este un organism complex a cărui misiune este să recunoască şi să elimine pericolele care ne ameninţă sănătatea. Pentru ca acesta să reacţioneze prompt, trebuie stimulat cu vitamine, minerale şi proteine.
Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a avea un sistem imunitar puternic în sezonul rece:
Carnea de vită
Deficitul de zinc este o problemă pentru persoanele cu o alimentaţie dezechilibrată, putând creşte riscul de dezvoltare a infecţiilor. Carnea de vită este o importantă sursă de zinc, în special în cazul femeilor însărcinate.
Gălbenuşul de ou
Foarte bogat în proteine, gălbenuşul are un nivel ridicat de zinc, seleniu şi alte minerale care îţi menţin imunitatea la cote maxime.
Usturoiul
Dincolo de mirosul neplăcut pe care îl are, usturoiul are un rol important în buna funcţionare a sistemului imunitar. Doi căţei de usturoi pe zi, fie consumaţi în stare naturală, fie adăugaţi la mâncarea consumată zilnic vor face minuni pentru sănătatea ta.
Ciupercile
Timp de secole, oamenii din întreaga lume au apelat la ciuperci pentru a avea un sistem imunitar sănătos. Ciupercile cresc producţia şi activitatea celulelor albe din sânge, făcându-le mult mai rezistente în faţa infecţiilor.
Grapfruit
Conţinutul ridicat de vitamina C din grapefrut îl situează în topul celor mai bune alimente pentru stimularea imunităţii. Culoarea rozalie indică de asemenea că grapefrutul conţine bioflavonoide, antioxidanţice îţi protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.