Top 7 analgezice naturale puternice
Publicat pe 31.07.2015 la 11:22 Actualizat pe 31.07.2015 la 11:49
Analgezicele naturale sunt o realitate și nu doar mituri spuse de bătrâni. Ele chiar există! Obiectivul analgezicelor este acela de a calma durerea și de a o elimina, indiferent de localizarea sa (cap, articulații, mușchi etc.).
Analgezicele naturale sunt o realitate și nu doar mituri spuse de bătrâni. Ele chiar există! Obiectivul analgezicelor este acela de a calma durerea și de a o elimina, indiferent de localizarea sa (cap, articulații, mușchi etc.). Sunt diferite tipuri de analgezice pe care le putem cumpăra din farmacii, cu toate acestea există alternative naturale și pentru cei care preferă medicina naturistă sau pur și simplu să-și certifice îndoielile legate de puterea acestora. Pentru aceștia ne vom focusa atenția asupra a 7 analgezice naturale puternice.
Top 7 analgezice naturale
1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este unul dintre remdiile de atac prevăzute de natură pentru multe dureri și boli. Uleiul de măsline de calitate este cel extravirgin obținut prin presare la rece. Pentru siguranța calității este indicat să-l cumpărați direct de la producător sau din magazinele naturiste. Uleiul de măsline conține o substanță naturală care acționează la fel ca ibuprofenul sau ca alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Cercetările au demonstrat că uleiul de măsline poate reduce durerea în aceeași măsură ca medicamentele farmaceutice. Partea bună este că uleiul de măsline este un remediu natural cu riscuri minime asupra sănătății, riscuri ca formarea cheagurilor de sânge, boala Alzheimer sau cancerul (risuri valabile în cazul celor care continua să consume medicamente chimice).
2. Curcuma
Acest condiment conține curcuminul, un analgezic puternic care ajută la stoparea durerii din corp și combate inflamațiile. Poate fi folosit în locul medicamentelor farmaceutice, fără a avea nici un efect secundar. Așa cum, specialiștii în domeniu au demonstrat în varii studii, curcuma poate ajuta la oprirea durerilor artritei reumatoide și la “anularea” trimiterii neurotransmițătorilor la creier. Dozele de curcuma recomandate sunt de 600 de grame pe zi, administrate în trei doze egale pentru a obține rezultate mai bune.
3. Uleiul de pește
Acesta are un conținut ridicat de acizi grași, precum omega-3 care poate opri producerea de substanțe chimice inflamatorii, precum leucotrienele, răspunzătoare de multe dureri severe. Consumul regulat de ulei de pește poate reduce semnisificativ boala Chrom și servește persoanelor dependente de steroizi sau de alte medicamente și care vor să se elibereze din această “patimă” întrucât de fiecare dată când resimt durerea măresc doza pentru a o calma.
4. Coacăze
Proprietățile coacăzelor sunt multiple, printre care se numără și acțiunea sa analgezică. Cocăzele sunt antiinflamatorii ideale pentru că au antioxidanți care înlătură radicalii liberi responsabili de inflamarea mucoasei digestive. Acest aspect conduce la ulcere, infecții urinare sau boli ale sistemului digestiv. Investigațiile arată că o cană de afine pe zi previne aproape 60% din infecții. Coacăzele previn infecțiile urinare, reduc inflamațiile și retențiile de apă, curăță sângele și-i ajută pe diabetici să regleze nivelul de zahar.
5. Strugurii
Strugurii sunt utilizați pentru a trata durerile de spate, atât de des întâlnite în societatea actuală din cauza utilizării îndelungate a calculatorului. Efectele analgezice ale strugurilor determină creșterea circutației sângelui în zona lombară, astfel reușește să o amelioreze. Este demonstrat faptul că doza zilnică necesară pentru a beneficia de efectul analgezic al strugurilor este de o cană pe zi. Astfel nu veți mai avea probleme cu durerile de săate, gât, umeri sau talie.
6. Ovăzul
Fulgii de ovăz sunt un bun analgezic grație proprietăților sale analgezice. Este recomandat să se consume la micul dejun cu lapte, iaurt sau suc de portocale. Este ideal pentru femei deoarece are efecte antiinflamtorii și acționează foarte bine în zona pelvină, în perioada menstruației. Mai mult decât atât, este un aliment care îmbunătățeste cantitatea de zinc din organism, fiind un bun aliat persoanelor care suferă de endometrioză.
7. Usturoiul
Usturoiul oferă o mulțime de proprietăți, printre ele numărându-se și cele analgezice. El este folosit pentru a ameliora durerea de la nivelul articulațiilor cauzate de artrită. Pentru a profita de beneficiile sale, taie un cățel de usturoi, pune o lingură de ulei într-un vas și pune la încălzit. Compoziția rezultată aplic-o pe zona dureroasă și las-o să acționeze câteva minute. După puțin timp vei observa că disconfortul sau durerea au dispărut. O altă întrebuințare analgezică a usturoiului este aceea de a trata durerile de dinți. În acest sens, zdrobitți trei căței de usturoi și amestecați-i cu sare. Aplică în partea superioară a dintelui care te supără și lăsați câteva minute, apoi durerea va fi doar o amintire.
Analgezicele naturale sunt la fel de bune sau chiar mai bune decât cele chimice. Nu ezitați să încercați!
Sursa: diete-sanatoase.ro