Top alimente de care să te fereşti în post

Publicat pe 24.11.2014 la 13:45

Poţi slăbi în perioada postului mâncând grăsimi de origine animală şi reducând carbohidraţii

Poţi slăbi în perioada postului mâncând grăsimi de origine animală şi reducând carbohidraţii

Astăzi începe postul Crăciunului şi evident că cei mai mulţi dintre români vom renunţa la alimentele „ de dulce”. Personal, am învăţat că este bine ca la un anumit timp să renunţ la carne, lactate şi ouă, şi să mănânc alimente exclusiv de provenienţă vegetală. Că este un prilej de detoxifiere al organismului şi sufletului. Iar bucuria reîntâlnirii cu delicioasele preparate specifice de Crăciun va fi cu mult mai mare. Aşadar, nu ne mai rămâne nimic altceva în afară de puţină voinţă.

Am auzit diferite păreri cum că postul ar fi „vinovat” pentru kilogramele în plus cu care ne alegem la finalul perioadei. Pentru a afla care este adevărul în această privinţă am stat de vorbă cu dr. Andrei Laslău (www.andreilaslau.ro) care m-a lămurit ce şi cum trebuie să mâncăm şi de ce alimente şi combinaţii ar trebui să ne ferim pentru a nu ne îngrăşa în această perioadă: “Oamenii cred că mâncand puţine grăsimi slăbesc, deşi este exact pe dos. Cea mai bună metodă de a slăbi este să mănânci mai multe grăsimi şi să restricţionezi la maximum carbohidraţii, în special zaharurile simple. Este vorba despre o infinitate de combinaţii, multe extrem de uşor de gătit. Dar oamenii cred că, dacă mănâncă alimente bogate în grăsimi, se vor îngrăşa. Pentru cei care cred că vor slăbi cu grăsimi, dar vor să ţină şi post, am o veste bună: avem o gamă variată de alimente grase de provenienţă vegetală. Trebuie să existe un echilibru în dietă, aşa că recomand salate de crudităţi, legume şi fructe puţini dulci, pentru că toate astea vin cu puţine glucide care sunt însoţite de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi.”

Iată la ce trebuie să renunţi dacă vrei să nu te îngraşi în perioada de post:

  • pâine
  • făină, paste
  • cartofi: prăjiți, fierți, la cuptor
  • orez

Citește continuarea AICI

Jurnalist, moderator al emisiunii ”Numai de bine” și a știrilor matinale de weekend de la Antena 3, crede în informație și în puterea ei de a schimba lumea, de a influența destine, de a instrui și a construi oameni, de a sparge ziduri și a ridica punți de legătura. Mamă a doi copii, Ela promovează un stil de viață echilibrat pe blogul personal "Mai multă sănătate, mai mult echilibru, mai mult zâmbet."

În articolul

Top alimente de care să te fereşti în post

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x