Top zece cele mai bune seminţe

Publicat pe 19.11.2015 la 15:35 Actualizat pe 19.11.2015 la 15:39

Semintele vin sub diferite forme, marimi si culori. Samanta este o planta embrionara. Planta ajunge pana la maturitate pentru a produce semintele bogate in vitamine, minerale, proteine, uleiuri esentiale si enzime.

Semintele vin sub diferite forme, marimi si culori. Samanta este o planta embrionara. Planta ajunge pana la maturitate pentru a produce semintele bogate in vitamine, minerale, proteine, uleiuri esentiale si enzime.

Site-ul diete-sanatoase.ro va prezinta cele zece mai sanatoase si nutritive seminte din lume.

Semintele de chia

Aceste seminte sunt pe primul loc din cauza vitaminelor si mineralelor componente, sunt o sursa excelenta de fibre, proteine si antioxidanti si sunt cele mai bogate seminte in omega 3. Consumul acestor seminte, reduce durerile, ajuta in lupta cu kilogramele, va dau un plus de energie si va protejeaza impotriva afectiunilor, cum ar fi diabetul si bolile de inima.

Semintele de canepa

Multe persoane au descoperit tarziu beneficiile nutritionale ale semintelor de canepa, dar si ale uleiului. Canepa contine aminoacizi, un crescut nivel de proteine pentru intarirea imunitatii, omega 6, omega 3 si este o sursa puternica de fito-nutrienti , elemente puternice din plante, folosite cu precadere, pentru protejarea imunitatii, celulelor, pielii, organelor si vaselor de sange.

Semintele de rodie

Rodia este o sursa bogata de antioxidanti. Mai mult de atat, ajuta la protejarea celulelor corpului de radicalii liberi care cauzeaza imbatranirea precoce. In cuvinte putine, rodia mareste nivelul de oxigen din sange, previne aparitia cheagurilor, lupta impotriva colesterolului, reduce aparitia cancerului si a bolilor de inima. Tot ce este nevoie este sa consumati jumatate de pahar de seminte de rodie.

Semintele de in

Dieta pe baza acestor seminte ajuta la cresterea nivelului de lipide din sange, dupa o masa si creste apetitul. Acidul esential al acestor seminte este un puternic anti-inflamator, ce determina producerea agentilor care lupta impotriva inflamatiilor si scad nivelul infectiilor sanguine. Fibrele din continutul lor, sustin sanatatea tractului intestinal, tin sub control nivelul colesterolului, reduce riscul aparitiei infarcturilor miocardice.

Semintele de dovleac

Adaugati pe lista dumneavoastra si aceste seminte bogate in proteine. 100 grame de seminte, consumate zilnic, va ofera 54% dintre necesarul zilnic de proteine. Pentru cele care au suferit, sau sufera sunt recomandate in caz de depresie, continand o componenta importanta ce va trezeste buna dispozitie. De asemenea sunt recomandate si pentru prevenirea aparitiei pietrei la rinichi.

Semintele de caisa

Foarte nutritive, bogate in vitamina B17, sunt baza traditionalelor diete si cunoscute pe baza efectelor ce le-au dat impotriva cancerului si asupra prevenirii acestuia.

Semintele de susan

Doza optima recomandata este de jumatate de pahar. Reprezinta una dintre cele mai vechi seminte descoperite de om. Reprezinte sursa exceptionala de mangan si cupru, pe langa altele. Se lupta si ele, cu succes impotriva nivelului ridicat de colesterol, protejeaza ficatul impotriva oxidantilor si previne cresterea tensiunii.

Semintele de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt surse excelente de vitamina E, cel mai important antioxidant al corpului uman, care se misca de-a lungul acestuia neutralizand radicalii liberi, care ar putea, foarte bine sa faca rau membranelor celulare, celulelor creierului si colesterolului. Studiile au aratat, ca acestea fiind foarte bogate in magneziu, reduc severitatea produsa de astm, de presiunea crescuta a sangelui si previne aparitia migrenelor.

Semintele de chimen

Folosite inca din antichitate, sunt recomandate pentru decalajele digestive sau antiseptice. Semintele sunt bogate in fier si ajuta la intarirea functiilor ficatului. De asemeni, pot trata si simptomele racelii.

Semintele de strugure

Semintele contin o concentratie ridicata de vitamina E si acid linoleic, pe langa altele. Extractul din acestea poate preveni afectiunile inimii, dar si tine sub control colesterolul ridicat. De asemenea, un studiu recent, a afirmat ca prin consumul lor aproape zilnic, activeaza regenerarea mai rapida a celulelor atrofiate.

În articolul

Top zece cele mai bune seminţe

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x