Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Publicat pe 23.06.2015 la 12:54

Implantul dentar presupune inserarea unei piese din titan, în cele mai frecvențe situații fiind sub formă unui șurub, piesă care reprezintă un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural

Implantul dentar presupune inserarea unei piese din titan, în cele mai frecvențe situații fiind sub formă unui șurub, piesă care reprezintă un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural.

Implantul dentar se va efectua numai după ce locul în care a avut loc extracția se vindecă.

La o anumită perioadă de timp, implantului dentar i se va atașa o piesă din metal care poartă numele de bont protetic. Deasupra bontului protetic, medicul specialist va putea insera coroană dentara, puntea sau proteza care va ține locul dintelui care lipsește.

Implantul dentar depinde, desigur, de cantitatea și calitatea osului receptor, a poziției sinusului maxilar și a nervului alveolar-inferior. Toate aceste aspecte sunt direct proporționale cu starea de sănătate generală a pacientului, de faptul dacă pacientul este adolescent și încă mai prezintă dezvoltări la nivelul cavității bucale sau dacă este o persoană adultă.

Din aceste motive, medicul specialist recomandă întotdeauna efectuarea unor radiografii înaintea implantului dentar. De altfel, pacientul trebuie să aducă la cunoștință medicului stomatolog toate afecțiunile de care suferă, ce tratamente medicamentoase urmează și când a încheiat ultimul tratament medicamentos.

Vârstă reprezintă un factor mult mai puțin important în comparație cu starea de sănătate a pacientului. În cele mai multe cazuri, bătrânii sunt cei care se îngrijorează de vârstă lor și de efectul vârstei asupra implantului dentar. Însă starea de sănătate a pacientului reprezintă răspunsul pentru incertitudinea legată de vârstă pacientului și efectul acestei asupra optării pentru un implant dentar.

Cele mai multe persoane care fug de medicii stomatologi, fug de fapt de durerea cauzată de tehnicile și operațiunile medicale. Însă specialiștii susțin că datorită evoluției echipamentelor de specialitate și a medicației special creată pentru nevoile fiecărui pacient, durerea severă și insuportabilă nu mai reprezintă o problemă atât de gravă.

Rolul implantului dentar este tocmai de a oferi un aspect natural și de a fi simțiți precum proprii dinți, drept urmare, implanturile dentare nu va vor afecta viața.

Imediat după perioadă de recuperare de la implantul dentar, pacientul va putea mesteca și mânca, exact că înainte, cu aceeași presiune.

Sursa: YVE.ro

În articolul

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 februarie 2025. Balanțele se bucură de timpul liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un poliţist s-a răzbunat pe o tânără care l-a ignorat pe Facebook. A pândit-o în trafic şi a prins-o fără triunghi reflectorizant
a1.ro
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
HelloTaste.ro
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Catine
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
useit.ro
Coreea de Sud deja a interzis DeepSeek pe dispozitivele guvernamentale. Ce alte țări au luat aceeași decizie
as.ro
Cu ce se ocupă şi cum arată Gina Gogean la 9 luni de la drama teribilă prin care a trecut familia ei
MediCOOL
Folosirea aței dentare poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Oamenii de știință au analizat rolul acestui obicei
Spynews
Horoscop joi, 6 februarie 2025: Scorpionii fac investiții
DeParinti
Pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară. Un desert delicat și aromat, ușor de digerat
MediCOOL
Un tip de bacterie intestinală poate crește riscul de inflamație și depresie. Cercetătorii au descoperit cum poate influența sănătatea mintală
HelloTaste
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
x