Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Publicat pe 23.06.2015 la 12:54

Implantul dentar presupune inserarea unei piese din titan, în cele mai frecvențe situații fiind sub formă unui șurub, piesă care reprezintă un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural

Implantul dentar presupune inserarea unei piese din titan, în cele mai frecvențe situații fiind sub formă unui șurub, piesă care reprezintă un înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural.

Implantul dentar se va efectua numai după ce locul în care a avut loc extracția se vindecă.

La o anumită perioadă de timp, implantului dentar i se va atașa o piesă din metal care poartă numele de bont protetic. Deasupra bontului protetic, medicul specialist va putea insera coroană dentara, puntea sau proteza care va ține locul dintelui care lipsește.

Implantul dentar depinde, desigur, de cantitatea și calitatea osului receptor, a poziției sinusului maxilar și a nervului alveolar-inferior. Toate aceste aspecte sunt direct proporționale cu starea de sănătate generală a pacientului, de faptul dacă pacientul este adolescent și încă mai prezintă dezvoltări la nivelul cavității bucale sau dacă este o persoană adultă.

Din aceste motive, medicul specialist recomandă întotdeauna efectuarea unor radiografii înaintea implantului dentar. De altfel, pacientul trebuie să aducă la cunoștință medicului stomatolog toate afecțiunile de care suferă, ce tratamente medicamentoase urmează și când a încheiat ultimul tratament medicamentos.

Vârstă reprezintă un factor mult mai puțin important în comparație cu starea de sănătate a pacientului. În cele mai multe cazuri, bătrânii sunt cei care se îngrijorează de vârstă lor și de efectul vârstei asupra implantului dentar. Însă starea de sănătate a pacientului reprezintă răspunsul pentru incertitudinea legată de vârstă pacientului și efectul acestei asupra optării pentru un implant dentar.

Cele mai multe persoane care fug de medicii stomatologi, fug de fapt de durerea cauzată de tehnicile și operațiunile medicale. Însă specialiștii susțin că datorită evoluției echipamentelor de specialitate și a medicației special creată pentru nevoile fiecărui pacient, durerea severă și insuportabilă nu mai reprezintă o problemă atât de gravă.

Rolul implantului dentar este tocmai de a oferi un aspect natural și de a fi simțiți precum proprii dinți, drept urmare, implanturile dentare nu va vor afecta viața.

Imediat după perioadă de recuperare de la implantul dentar, pacientul va putea mesteca și mânca, exact că înainte, cu aceeași presiune.

Sursa: YVE.ro

În articolul

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x