Trateaza tusea cu infuzie de smochine!

Publicat pe 12.10.2010 la 11:06 Actualizat pe 12.10.2010 la 10:40

Cu rol terapeutic, de la smochine se folosesc frunzele si fructele, deoarece sunt bogate in minerale (potasiu, fier, fosfor, clor, sulf, sodiu, magneziu) si vitamine (A, C etc.). Tocmai continutul le recomanda in tratarea oboselii cronice si a asteniei.


Atentie! Pentru ca sunt hipercalorice, smochinele nu sunt recomandate persoanelor supraponderale sau obeze, precizeaza Cristina Bala­nescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

CONTRA DEPRESIEI SI ANXIETATII


Pentru a beneficia de efectul energizant se prepara o infuzie dintr-o lingura de frunze si o cana de apa fiarta. Se lasa 5 minute la infuzat si se vor bea doua cani pe zi. Aceeasi infuzie poate fi folosita si in tratarea unor afectiuni precum: tusea, reglarea menstruatiei, tulburari de circulatia sangelui.


Doctor Cristina Balanescu recomanda ca persoanele cu tulburari de menstruatie sa asocieze infuzia de smochine cu cea de traista ciobanului.


Tinctura din frunze de smochin, ce poate fi procurata de la magazinele plafar, are efect calmant, fiind indicata pentru ameliorarea depresiei si a anxietatii.

ELIMINA TOXINELE


Care sunt proprietatile terapeutice ale fructelor de smochin si de ce este indicat sa le consumam ne dezvaluie profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.


In primul rand, datorita fibrelor, smochina are rolul unui laxativ usor. Acestea stimuleaza digestia, contribuie la eli­minarea toxinelor si impiedica asimilarea grasi­milor. Conditia: sa fie consumate cu moderatie.


Pentru ca sunt o sursa buna de magneziu, smochinele asigura buna functionare a sistemului nervos. Iar vitaminele din compozitie intaresc imunitatea, prevenind virozele respiratorii, foarte frecvente in acest sezon.


Specialistul nostru atrage atentia ca diabeticii nu au voie sa manance smochine decat la indicatia medicului. Asta pentru ca smochinele au un continut ridicat de glucoza si fructoza.


Doctorul Cristina Balanescu precizeaza ca din fructe se poate obtine si un ceai. Astfel, se fierb 50-100 g smochine intr-un litru de apa. Acest ceai da rezultate bune in tratarea bolilor cailor respiratorii (bronsite, laringite, traheite si stari febrile). In acest caz, se administreaza 1-2 cani de ceai, cu 1-2 ore inainte de masa, timp de 10-12 zile.

UZ EXTERN


Cataplasmele cu smochine se folosesc pentru tratarea furunculelor, a abceselor (inclusiv a celor dentare), arsurilor, bataturilor. In acest sens, smochinele se taie in doua si se fierb in apa sau in lapte. Se aplica direct pe zonele cu probleme.

SFAT


Pentru a beneficia de intreaga valoare energetica a smochinelor, alegeti-le doar pe cele proaspete. Cand le cum­parati, asigurati-va ca sunt moi.

SMOCHINE - 100g


● magneziu 20 mg
● calciu 54 mg
● fier 0,6 mg
● potasiu 240 mg
● vitamina C 5 mg
● vitamina PP 0,5 mg
● vitamina B1 0,06 mg
● vitamina B2 0,05 mg

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: beaujarret.fiftiz.fr

În articolul

Trateaza tusea cu infuzie de smochine!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x