Un abdomen ferm, cu o noua forma de Pilates

Publicat pe 19.10.2010 la 11:03 Actualizat pe 19.10.2010 la 11:10

pilates

Ballancing e o disciplina relativ noua, care presupune executia unei serii de exercitii ce imbina armonios echilibrul si forta, bazandu-se pe principiile sistemului Pilates. Un efort care ajuta la obtinerea unui abdomen plat si frumos

Abdomenul va dobandi in timp relativ scurt aspectul dorit, fara o crestere a masei musculare. Miscarile de ballancing-pilates au avantajul efectului tonifiant al sistemului muscular, obtinandu-se o crestere a aportului de oxigen si, prin urmare, o circulatie mai buna, printr-o repiratie controlata.


Pentru toate exercitiile prezentate se recomanda executie lenta; se inspira prelung pe pregatirea miscarii, se expira scurt pe executia miscarii si se mentine fiecare postura 2-3 secunde (de exemplu: ridici genunchiul in fata, mentii 2 secunde si inspiri, intinzi spatele, mentii si expiri).


Important este ca executantul sa-si miste corpul ca si cum aerul este greu, si miscarea prin el - dificila.


Instructoarea Ruxandra Iancu, de la Club Essenza, explica si exemplifica: „Exercitiile se executa intr-un ritm mai lent, care permit mentinerea unei posturi, izometria si folosirea propriei greutati corporale. Practicantele invata sa fie atente la executia fiecarei miscari in parte, ceea ce dezvolta constiinta corporala si a miscarilor in sine”.


1. Stand cu mainile la ceafa si picioarele la 90 de grade, se coboara ambele picioare, cu coapsele si sezutul incordate, si se expira in acelasi timp. Simultan cu coborarea picioarelor se ridica usor capul si umerii de la sol, apoi se revine. Picioarele vor cobori doar pana la nivelul de confort al spatelui.

2. Stand intins pe saltea cu bratele deasupra capului, picioarele talpa in talpa si genunchii departati, se ridica picioarele la 90 de grade, lasand spatele pe sol si avand grija ca, atunci cand se revine in pozitia initiala, spatele sa nu se ridice, in special in zona lombara. Daca acest lucru nu este posibil, atunci picioarele se opresc deasupra solului, fara sa mai atingem podeaua. La acest tip de exercitiu, cel mai bine ar fi sa se expire atunci cand se coboara picioarele.


3. Stand intins, cu genunchii indoiti si talpile pe sol, se ridica spatele doar pana la nivelul omoplatilor, se departeaza genunchii si se preseaza cu bratele in interiorul coapselor. Se pot executa 16 repetari, cu pauza scurta dupa primele 8. Daca exista probleme in zona cervicala, aceste exercitii se pot executa si cu mainile la ceafa, coatele deschise, barbia ridicata din piept.

4. Stand intins pe saltea, cu bratele aduse in fata, spre mijloc, picioarele talpa in talpa si genunchii departati, se ridica picioarele la 90 de grade, lasand spatele pe sol si avand grija ca, atunci cand se revine in pozitia initiala, spatele sa nu se ridice, in special in zona lombara. Daca acest lucru nu este posibil, atunci picioarele se opresc deasupra solului, fara sa mai atingem podeaua.

5.a. 5.b. – Setul se va incheia cu abdomene simple, dar executate in acelasi ritm lent, cu concentrare mare pe greutatea membrelor; este indicat ca si aici picioarele sa nu fie lasate pe sol, pentru eficientizarea efortului

Avantaje:


- activarea sistemul cadiovascular intr-un ritm sigur pentru sanatatea oricarei pesoane;
- mobilizarea sistemului articular-osos, pentru ca se lucreaza mult pe constructia musculaturii lungi.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: steadyhealth.com

În articolul

Un abdomen ferm, cu o noua forma de Pilates

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x