Viata poate fi prelungita: afla cum!

Publicat pe 22.07.2011 la 14:59

S-au descoperit care sunt cromozomii care ne scurteaza durata de viata! Ei se numesc telomeri si in momentul de fata reprezinta cel mai interesant subiect de cercetare pentru oamenii de stiinta preocupati de secretele prelungirii vietii.

Se pare ca fiecare om poate fi testat si i se poate afla durata de viata, in acelasi mod simplu in care ar face o ecografie. Studiile sunt in plina desfasurare si se pare ca suntem foarte aproape de aflarea eloxirului tineretii.

Deocamdata insa, concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta sunt putin dezamagitoare pentru cei care fac tot posibilul pentru a duce o viata cat mai sanatoasa pentru ca, spun ei, nu exista nicio garantie ca acestia vor trai pana la 100 de ani. Se pare ca ceea ce ne influenteaza durata de viata tine in masura de 30% de pachetul genetic cu care suntem inzestrati fiecare dintre noi.


Din cate se stie, cea mai longeviva persoana din lume a avut 122 de ani si se numea Jeanne Louise Calment. A fost cunoscuta atat pentru varsta ei inaintata, cat si pentru o pofta incredibila de viata. Cercetatorii spun ca dincolo de toate masurile pe care le luam pentru a fi cat mai sanatosi, conteaza foarte mult si parerea pe care o avem despre batranete: suntem atat de preocupati sa aratam cat mai tineri pentru cat mai mult timp, incat acest lucru ne determina sa avem o parere negativa despre inaintarea in varsta si sa adauge un stres inutil.


Nu inseamna ca un stil de viata sanatoasa este de neglijat, dar se pare ca o atitudine buna in fata vietii ne poate face sa traim mai mult. Astfel, relatiile stabile si pline de iubire, o anumita seninatate in fata depasirii problemelor de zi cu zi, dar si stabilirea de scopuri precise in viata, ne ajuta sa dobandim un anumit echilibru necesar pentru a ne atinge potentialul in ceea ce priveste numarul de ani pe care i-am putea trai.


Foto: grg.org

În articolul

Viata poate fi prelungita: afla cum!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x