VIDEO! Afla remediile naturale pentru laringita

Publicat pe 08.02.2011 la 13:08 Actualizat pe 08.02.2011 la 13:13

Ati racit si simtiti ca vocea va cam lasa, iar medicamentele le-ati incercat cam pe toate? Ce spuneti insa de un ajutor din natura? De exemplu, tratati laringita cu succes folosind leacuri naturiste.

Sezonul rece nu aduce doar bucurii, ci si numeroase viroze si infectii de tract respirator superior. Acestea din urma sunt aproape nelipsite, deoarece de multe ori schimbarea brusca de temperatura ne ia prin surprindere. Una dintre cele mai comune afectiuni ale sistemului respirator este laringita, o boala inflamatorie acuta sau cronica a laringelui.

Pentru o insanatosire grabnica exista si optiuni naturiste. Ceaiurile, consumate in cantitati mari, peste doi litri pe zi, la temperatura camerei, reprezinta cel mai la indemana tratament, totodata extrem de eficient.


Plantele cele mai folosite sunt arnica, lumanarica, nalba, patlagina, cimbrul si cimbrisorul. De asemenea, se poate efectua gargara cu ceai de arnica, patlagina si salvie. Pentru tratamentul afoniei sau disfoniei, disparitia vocii sau doar raguseala este indicata combinatia de suc de morcovi, telina si radacina de patrunjel.


Ca antiinflamatori se folosesc extractele de usturoi si sucul de aloe vera. Cu sau fara aromatizanti naturali. Masarea zonei gatului sau a toracelui anterior cu creme sau lotiuni care au un continut bogat de mentol sau eucaliptol ajuta la indepartarea dispneii, dar si a durerilor de gat. In plus, compresele calde in jurul gatului, cu felii de cartof crud sau cu miere sunt un remediu binecunoscut, utilizat cu succes de foarte multi ani. Efect antimicrobiant si antiinflamator, chiar cicatrizant il au comprimatele cu salvele, echinaceea sau propolis.


La primul semn de laringita, amesteca 20 de picaturi de tinctura de propolis cu doua linguri de miere poliflora sau tei. Compozitia se inghite cu putin ceai de tei sau potbal. Mierea, in special, este o adevarata mangaiere pentru un gat iritat.


In perioada bolii trebuie sa consumi multe lichide, apa plata, sucuri naturale de fructe si legume. Regimul alimentar nu trebuie sa contina alimente iritante, acidulate, condimentate. Profilaxia presupune, in primul rand, evitarea expunerii pentru perioade lungi de timp in medii poluante, gaze de esapament, fum de tigara, curenti de aer sau aer conditionat.

La fel de important este sa-ti protejezi corzile vocale vorbind pe un ton calm, fara a ridica vocea sau eventual, daca meseria ne permite, sa pastram tacerea ori de cate ori avem posibilitatea. In perioadele reci, zona gatului si a urechilor trebuie protejata cu fulare, baticuri, bentite sau caciuli.


FOTO: Hepta.ro


În articolul

VIDEO! Afla remediile naturale pentru laringita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Poliţistul din Băicoi, care şi-a făcut un drugtest de 1 Aprilie şi a ieşit pozitiv, este cercetat. Ce au arătat analizele de sânge
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x