VIDEO! Ce este si cum se trateaza abcesul

Publicat pe 02.03.2011 la 19:19 Actualizat pe 02.03.2011 la 19:21

Orice infectie este un motiv de ingrijorare. Iar cea dentara, spre deosebire de altele, vine la pachet cu o durere aproape insuportabila. Cele mai multe infectii ale cavitatii bucale iau forma unui abces care, lasat netratat, poate duce chiar la pierderea dintilor.

Abcesul dentar, atat de comun, se manifesta prin aparitia durerii la nivelul dintelui sau a gingiei. Netratata, infectia se poate raspandi, provocand febra, stare de voma sau frisoane. De obicei, abcesul apare datorita unei igiene dentare necorespunzatoare.

Exista insa si alte motive ce produc aceasta afectiune. "Cele mai frecvente cauze sunt cele bacteriene sau cariile netratate care se exind la os si la tesuturile moi", explica Alexandru Paraschiv, medic stomatolog.

In timp util, tratamentul nu este foarte complicat. In prima faza se recurge la drenarea abcesului, apoi se administreaza un tratament medicamentos.

Daca pacientii nu apeleaza la ajutor specializat de la primele simptome, se poate ajunge la extirparea dintelui afectat.

Toate aceste neplaceri pot fi evitate printr-o ingrijire adecvata a cavitatii bucale. Un periaj corect si un control periodic la stomatolog sunt metode simple, dar eficiente, pentru a va feri de infectiile dentare.

În articolul

VIDEO! Ce este si cum se trateaza abcesul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x