VIDEO! Ce spun unghiile despre sanatate

Publicat pe 01.04.2011 la 15:51 Actualizat pe 01.04.2011 la 16:02

Atunci cand suferiti de o anumita afectiune, corpul vostru trage anumite semnale de alarma si va da cateva indicii. Spre exemplu, la nivelul unghiilor. Va vine sa credeti sau nu, diferitele deformari ale unghiilor pot fi semnul unor afectiuni cardiace sau ale diabetului.

Aspectul deformat al unghiilor poate fi semnul unor afectiuni destul de serioase, cum ar fi diabetul sau infectia micotica. In mod normal, unghiile sanatoase au suprafata neteda, stralucitoare si sunt usor curbate.

Foita cu rol protector se numeste lama unghiala. De obicei, aceasta are un aspect usor cornos. De cate ori ea se faramiteaza sau se deterioreaza, poate fi in urma unei afectiuni.


"Este simplu pentru un dermatolog sa isi dea seama daca unghia este galbena, vulnerabila sau sfaramicioasa. Si atunci, de cele mai multe ori, se gandeste ca este vorba despre o micoza, adica de o ciuperca. Poti sa iti dai seama daca pacientul respectiv are o lipsa de calciu sau o lipsa de vitamine, fiindca apar acele noite - mici depigmentari sau hiperpigmentari, adica ori culoare foarte alba, ori foarte maro", a declarat Ioana Chebac, medic dermatolog.


Lipsa de vitamine nu este singura cauza a aparitiei ''noitelor''. Depigmentarile la nivelul unghiei pot fi indiciul unei anemii.


Destul de frecvent, in jurul unghiilor poate aparea si o bordura inflamata. Acesta poate fi un semn al diabetului. Iar daca aveti unghiile foarte curbate, atunci este posibil sa suferiti de o afectiune pulmonara sau cardiaca.


Mare atentie insa atunci cand observati aceste probleme la unghiile celor mici. In cazul lor sunt sanse mici sa fie vorba de o afectiune.

De fiecare data cand observati semne la unghiile voastre, este indicat sa mergeti sa faceti un examen micologic. El va determina daca aveti o infectie sau daca este posibil sa suferiti de vreo afectiune.

În articolul

VIDEO! Ce spun unghiile despre sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x