VIDEO! Inhalatiile, leac pentru raceli

Publicat pe 16.10.2010 la 14:41 Actualizat pe 16.10.2010 la 14:57

raceala

Suntem fruntasi la consumul inutil de pastile atunci cind suntem raciti. E cel mai usor, nu, sa inghiti pilule? Dar medicii ne recomanda sa incercam si alte tratamente, mai naturale, dar foarte eficiente, cum ar fi inhalatiile.

Inhalatiile fac minuni in tratarea bolilor respiratorii. Sunt recomandate cu caldura de medici pentru rinite, sinuzite, bronsite, pentru pneumonii si laringite, dar si pentru racelile care ar putea agrava sau declansa aceste afectiuni. In primul rind, pentru ca il fac pe pacient sa se simta mai bine.

Vaporii calzi impreuna cu substantele volatile pe care le contin patrund in caile respiratorii, atat la nivelul nasului, cat si a faringelui, laringelui si a traheo-bronhiilor, unde actioneaza calmant, incercand sa fluidifice secretiile prezente la acest nivel si sa usureze eliminarea lor.

Pentru a fi eficiente, inhalatiile ar trebui incepute inca de la aparitia primelor simptome de boala, spun medicii. In cazul afectiunilor cronice precum rinitele, sinuzitele, bronsitele cronice, sunt recomandate de doua ori pe zi. Iar dupa cinci-sapte zile, cite una timp de inca zece zile. Cum se fac corect inhalatiile si cu ce este o alta chestiune importanta, ne explica specialistii.

Uleiurile volatile si esentiale sunt ideale mai ales pentru eliberarea cailor respiratorii. Cel mai bun pentru a desfunda nasul este eucaliptul. Eucaliptul are dublu rol: este un antibiotic efficient, dar este foarte bun si ca antimicrobian.

Vezi si Antena 1

Sursa foto: dlarodzinki.pl

În articolul

VIDEO! Inhalatiile, leac pentru raceli

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x