VIDEO! Terapia acvatica, de ajutor pentru sindromul Down
Publicat pe 10.10.2010 la 13:43 Actualizat pe 10.10.2010 la 14:09
Sindromul Down este o afectiune genetica. Tocmai de aceea nu are tratament. Sunt insa terapii care ii pot ajuta pe bolnavi sa traiasca mai bine.
Prin terapia acvatica si kinetoterapie, de exemplu, copiii cu sindrom Down ajung sa-si depaseasca insuficientele fizice, dar si pe cele ce tin de dificultatea de a se integra in societate.
Sindromul Down sau mongolismul poate fi depistat in faza intrauterina printr-o serie de teste. Exista doua tipuri de teste disponibile. Unele care evalueaza riscul ca viitorul copil sa aiba sindrom Down si altelecare stabilesc clar daca fatul va avea sindrom Down. Primele sunt testele ecografice sau de sange.
Dar, fie ca mamele nu ajung la medic la timp, fie ca decid totusi sa pastreze sarcina, unul din 700 de copii nascuti sufera de acest sindrom. Mongolismul vine cu o serie de probleme asociate cum ar fi afectiunile cardiace, respiratorii sau oculare. Copiii cu Down au si sistemul muscular subdezvoltat.
Terapia acvatica este o metoda de stimulare psiho-motorie care ii poate ajuta pe copiii cu sindrom Down sa se dezvolte aproape normal. Prin aceasta terapie reusim sa castigam cateva luni in plus: copiii reusesc sa mearga mult mai devreme, sa stea in sezut mult mai devreme.
Exercitiile sunt gandite pentru a tonifia musculatura spatelui, musculatura membrelor inferioare si superioare, dar si abdomenul.
Urmareste materialul video de mai jos pentru mai multe explicatii.
Vezi si Antena 1
Sursa foto: scrapetv.com