Visele, radiografii ale sanatatii tale

Publicat pe 13.09.2010 la 10:31 Actualizat pe 13.09.2010 la 10:46

Activitatea nocturna a creierului materializata in vise ne poate da indicii pretioase despre starea de sanatate a organismului nostru. Mai precis, unele vise pot fi "cheia" unor boli prezente sau pe cale sa se instaleze în organismul nostru.

Experta americana în vise Lauri Quinn Lowenberg, autoarea cartii "Cracking The Dream Code", explica teoria sa despre visele care semnalează anumite boli. "Visele noastre ne dau un semnal de alarma, pentru ca provin din subconstientul nostru", sustine ea. Astfel, "unele actiuni si simboluri din visele noastre pot fi semne ca este ceva in neregula cu trupul sau cu mintea noastra", afirma specialista.

Lowenberg prezinta cinci vise care s-au dovedit a fi sistematic, pentru multe persoane, legate de anumite probleme de sanatate.

Casa. Chiar daca este vorba despre casa in care locuim sau despre o altă casa, cunoscuta sau necunoscuta, acest vis reprezintă starea noastra mentala si fizica. "Este modul în care ne vedem pe noi insine in timpul somnului. O casa în flacari este semn ca suntem foarte stresati. De obicei, femeile au asemenea vise care, literar, inseamna ca «arde» ceva in noi", explică Lowenberg.

Automobilul. Acest simbol oniric reprezinta abilitatea noastra de a progresa in diferite domenii ale vietii noastre, personale sau profesionale. Cel mai raspandit vis din aceasta categorie este acela in care aparem conducand o masina careia i se defectează franele. Semnificatia cea mai raspandita a unui astfel de vis este ca suferim de un viciu ce ne ameninta sanatatea si ca trebuie sa-i punem capat.

Cadere. Caderea intr-o prapastie, de pe o scara sau de pe orice altceva, este un semnal ca viata celui care viseaza asa ceva se indreapta intr-o directie gresita. Poate fi vorba despre o cadere psihica, despre o relatie nepotrivita, care aduce numai suferinta, sau despre un regres financiar, care ne afecteaza nu numai contul din banca, dar si cel al starii emotionale. Dupa alti specialisti, caderea in gol anunta cu un an sau chiar doi inainte instalarea unei depresii unipolare, manifestate prin dezinteres pentru tot ce e in jur si tristete, precum si stari maniaco-depresive de tip paranoid.

Inec. "Un asemenea vis ne da de veste ca responsabilitatile noastre s-au inmultit atat de mult, incat simtim ca ne sufoca. Apa din vis reprezinta emotiile si sentimentele noastre, iar cand apa devine amenintatoare, de obicei sub forma unui val, inseamna ca suntem in pericol de a fi «inghititi» de griji", ceea ce ne va dauna sanatatii. Inecul sau sufocarea in vis poate prevesti si afectiuni pulmonare si, mai rar, boli de ficat.

Sange. Chiar daca in vis este vorba despre sangele nostru sau de cel al altei persoane, acesta este simbolul energiei fizice si emotionale, iar interpretarea unui astfel de vis este aceea ca ne implicam mai mult decat ar fi normal intr-o activitate sau intr-o situatie, iar energia pe care am consumat-o nu a fost inca recuperata de organism. Cu alte cuvinte, organismul nostru este obosit.

Citeste si Jurnalul National

În articolul

Visele, radiografii ale sanatatii tale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x