Vrei să renunți la carne și nu știi cu ce o poți înlocui? Top 4 alimente sănătoase
Publicat pe 30.06.2015 la 14:18
Pentru mulţi dintre noi, carnea nu lipseşte din meniul principale. Nutriţioniştii de astăzi promovează, pentru o viaţă sănătoasă, reducerea consumului de carne şi creşterea celui de legume şi fructe
Pentru mulţi dintre noi, carnea nu lipseşte din meniul principale. Nutriţioniştii de astăzi promovează, pentru o viaţă sănătoasă, reducerea consumului de carne şi creşterea celui de legume şi fructe.
De altfel, o masă fără carne poate fi chiar gustoasă. Implică şi mai multă imaginaţie, cel puţin în prepararea mâncărurilor.
Totuşi, există şi alternative la consumul de carne, cu mult mai puţine calorii, dar mai multe fibre.
Care sunt aceste alimente?
Ouăle
Reprezintă o alternativă potrivită pentru că sunt o sursă foarte bună de proteine, dar şi bogate în colesterol – gălbenuşul conţine 215 miligrame. Ţineţi minte! Moderaţia este cheia. Mai multe despre acest subiect aici.
Fasolea uscată, mazărea, lintea
Sunt bogate în fibre, vitamine, proteine şi fier. Datorită conţinutului mare de fibre, pot înlocui cu succes carnea. Supa de fasole sau de linte poate reprezenta un fel de mâncare consistent. Păstrează fasolea uscată în apă pe timpul nopţii înainte de a o prepara sau, dacă foloseşti din cea conservată, spal-o bine pentru a reduce conţinutul de sodiu.
O modalitate simplă de a adăuga proteine în dietă este să pui leguminoasele (fasole uscată, mazăre, linte), în salată. Încearcă o salată de legume cu sos vinegrette sau sos de iaurt.