Vrei sa traiesti mai mult? Afla ce dieta promite acest lucru

Publicat pe 06.11.2013 la 14:32 Actualizat pe 06.11.2013 la 15:24

In ultima vreme am tot auzit despre beneficiile dietei mediteranene, insa recent a fost publicat si un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard ce demonstreaza faptul ca femeile care au urmat aceasta dieta si-au cu crescut cu 40% sansele de a trai pana la varsta de 70 de ani sau mai mult. Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 10.000 de femei, acum in varsta de 50-60 de ani. Cel mai important aspect este insa nu doar longevitatea, ci si o stare de sanatate buna, ceea ce inseamna ca cei care vor opta pentru un astfel de regim alimentar reduc si riscul de a suferi de boli de inima, diabet sau alte boli cronice.

Ce presupune dieta mediteraneana?

Reteta pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa presupune in primul rand renuntarea la alimente procesate. Ele trebuie inlocuite cu fructe, legume, cereale integrale, peste si o cantitate redusa de carne rosie. Alcoolul nu este exclus, dar se recomanda consumul in cantitati moderate. Sarea este consumata in cantitati mici, iar pentru a da mai multa savoare mancarurilor se recomanda folosirea de ierburi aromate si condimente.

Sfaturi pentru schimbarea stilului de viata

A adopta o dieta noua presupune a face mai multe schimbari, iar vechiurile obiceiurile nu sunt atat de usor de indepartat. Asa ca daca esti determinata sa faci o schimbare, dar te sperie faptul ca presupune prea mult efort, incearca sa iei lucrurile pas cu pas. Probabil nu vei putea sa renunti brusc la alimentele procesate si sa adopti imediat o dieta noua, dar ai putea incepe prin adaugarea unei salate la masele principale. Alege legume diferite, alterneaza spanacul proaspat cu varza, rocala, salata iceberg sau salata rosie.

A manca mai sanatos nu trebuie sa insemne plictisitor, iar varietatea te va ajuta sa nu iti pierzi interesul prea repede. Adauga cateva seminte de floarea soarelui sau de bostan si vei obtine o salata gustoasa si hranitoare. In loc sa te axezi pe alimentele la care trebuie sa renunti, pune accentul pe ceea ce trebuie adaugat in meniul tau zilnic. Alege fructe si legume care iti plac, incepe cu retete usoare ce nu iti vor consuma foarte mult timp. Pe masura ce micile schimbari devin o rutina, iti va fi mult mai usor sa mananci tot mai sanatos.

Foto: hepta.ro



În articolul

Vrei sa traiesti mai mult? Afla ce dieta promite acest lucru

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x