5 activități pe care să le desfășori alături de copilul tău

Publicat pe 03.08.2020 la 10:18 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:37

Profimedia

Viața te ia pe nepregătite uneori și fără să-ți dai seama devine foarte agitată și grăbită , de la job acasă și invers. În cursa contra timp uiți de cel mai important lucru, de copilul tău. Uiți să-i mai oferi afecțiune uneori pentru că oboseala de pe parcursul zilei se adună, uiți să mai vorbești cu el, uiți să-l cunoști. Motiv pentru care ți-am pregătit 5 activițăți pe care le poți face alături de copilul tău.

5 activități pentru tine și copilul tău

Gătiți împreună

Poate nu ai foarte mult timp la dispoziție în timpul zilei pentru o activitate în afara casei, dar cu siguranța gătești aproape zilnic. Implică-l pe cel mic în prepararea mâncării, deși pare că nu-l va interesa vei fi surprinză. Copiilor le place să se simtă importanți și să se simtă de parcă ceea ce fac este important, o activitate de adult în ochiișorii lui va fi mai mult decât suficientă. Și bonus te vei simți și tu mult mai bine și mai detașată de capriciul gătitului.

Pictură în aer liber

În general copiii sunt foarte creativi și plini de energie, iar o oră sau două de pictură îi va pune imaginația în acțiune. Scoate un șevalet afară sau pur și simplu niște foi simple și pictați împreună. Pe lângă faptul că reprezintă o activitate relaxantă, este și un mod bun de a observa ce gândește copilul tău cu adevărat prin intermediul artei.

Camping cu familia

Copiii adoră campingul, de la faptul că se promovează foarte mult la faptul că pentru ei cortul e un fel de fortăreață în care se simte în siguranță. Dacă nu aveți timp să mergeți la munte, încercați un camping chiar în curtea ta. Amenajează cortul pe iarba, uitați-vă la un film și dormiți peste noapte acolo. Deși este aproape de casă pentru copilul tău va fi ceva nou, ieșit din comun.

Ieșiți cu bicicleta/rolele

O activitate sănătoasă, recreativă și consumatoare de energie în agelași timp. Oferă-i copilului tău ocazia să-și consume energia într-un mod sănătos alături de tine. O oră în parc e perfectă pentru dorința copilului tău de a petrece timp cu tine. Luați-vă la întrecere și lasă-l să câștige, mândria că a reușit să-și învingă părintele la ceva îi va crește foarte mult stima de sine.

Faceți activiățile casnice împreună

Petrece timp cu cel mic, rosponsabilizându-l prin mici activități prin casă. Faceți ordine împreună, învață-l cum să împacheteze hăinuțe, cum să dea cu mătura și multe altele. În felul acesta îl poți inegra pe cel mic în treburile zilnice.

Citește și: 5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie 5 locuri de vizitat aproape de București

În articolul

5 activități pe care să le desfășori alături de copilul tău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x