5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie
Publicat pe 30.07.2020 la 14:30 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:43
Copiii îndrăgesc animalele, dorindu-și să împartă bucuria și dragostea pe care o au cu alte ființe la fel de energice ca și ei. Un copil va crește mai armonios dacă va avea în primii ani de viață un partener de joacă necuvântător, care să îi stimuleze mereu imaginația și să îl ajute să fie mai responsabil. Iată de ce trebuie să iei în considerare un animal de companie drept cadou pentru puștiul sau puștoaica ta.
5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie
1.Prietenie adevărată
Se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele. Ei bine, probabil cele mai bune prietene ale unui copil sunt toate animalele de companie care sunt prietenoase, jucăușe și ușor de iubit. Un prieten blănos poate fi o sursă infinită de afecțiune, mai ales când el îi este complice la năzbâtii. Fie că e vorba de o pisică, un câine, un papagal sau un hamster, copiii sunt în stare să își ia prietenii peste tot, ajungând să aibă împreună amintiri extraordinare. Mai mult, copiii care au probleme cu cititul se pot baza pe prietenii lor necuvântători, încercând să le citească cu voce tare.
2.Dragoste
Un câine sau o pisică pot deveni extrem de protectivi cu un copil, mai ales dacă aceștia îl văd crescând, din primele sale luni de viață ca bebeluș și până când merge la școală. Felul în care animalul de companie îl răsplătește pe copil pentru prietenia sa este prin afecțiunea și protectivitatea de care dă dovadă. Un câine poate apăra un copil lăsat nesupravegheat de părinți, transformându-se într-o dădacă extradionară.
3.Imunitate
Dacă cel mic va crește lângă un animl de companie, atunci el nu va suferi de alergii când va deveni adult. Mai mult, sistemul imunitar al copilului se poate îmbunătății, confruntându-se cu mai puține probleme respiratorii pe parcursul vieții.
4.Încredere
Copilul devine mult mai curajos și încrezător atunci când are un animal de companie prin preajmă. Când va ajunge să fie adult, el va avea o stimă de sine mai dezvoltată, având încredere în sine, fiind capabil să își asume riscuri.
5.Responsabilitate
Atunci când cel mic realizează că animalul său de companie depinde de el pentru a fi hrănit, plimbat și cu nisipul schimbat în litieră, în cazul pisicilor, el va fi mai responsabil. Copilul va învăța să își asume responsabilitatea pentru bunăstarea și sănătatea prietenului său necuvântător.
Citește și: Îngrijirea câinelui: 3 aspecte importante de care să ții cont 3 proiecte creative ușoare pentru cei mici