5 sfaturi despre alimentație pentru femeile însărcinate

Publicat pe 04.08.2020 la 15:04 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:25

Perioada sarcinii, pe cât este de frumoasă, pe atât este de dificilă din numeroase puncte de vedere, începând de la alimentație și până la stările prin care trece o viitoare mamă.

profimedia

Perioada sarcinii, pe cât este de frumoasă, pe atât este de dificilă din numeroase puncte de vedere, începând de la alimentație și până la stările prin care trece o viitoare mamă. În timpul sarcinii, alimentația este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te pregătești să devii mamă.

Alimentația sănătoasă te va ajuta să ai un copil sănătos și poate reduce riscul de afecțiuni cronice la bebeluș. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont în perioada sarcinii.

5 sfaturi despre alimentație pentru femeile însărcinate

1.Multivitaminele sunt necesare

Multivitaminele nu doar că oferă aportul necesar de acid folic pentru bebelușul tău, dar studiile arată că acestea reduc riscul de preeclampsie cu 45%. Preeclampsia este o afecțiune ce duce la tensiune arterială ridicată, fiind cauza principalelor nașteri premature. Cu toate acestea, consumul de vitamine prenatale este recomandat doar după ce afli părerea unui specialist.

2.Alimente interzise în sarcină

În timpul sarcinii este de preferat să eviți consumul anumitor alimente precum brânzeturi rafinate, carnea nepreparată termic suficient, Sushi, maioneză și dressing pentru salate preparat acasă, pui proaspăt umplut, pește cu mercur, pateuri sau creme de carne ce se întind pe pâine, fructe și legume nespălate, scoici crude, fructe de mare afumate și laptele nepasteurizat. Consumul unor astfel de alimente pot avea efecte dăunătoare asupra bebelușului tău.

3.Alimente bogate în fibre

Consumul de alimente bogate în fibre va ajuta la combaterea constipației, mai ales atunci când în sarcină nivelul ridicat de progesteron poate duce la constipație. Mai mult, pe lângă faptul că elimină problema constipației, fibrele ajută la eliminarea toxinelor din corp. De aceea, este recomandat consumul de legume și fructe proaspăte.

4.Mâncatul pentru doi e un mit

În timpul sarcinii, ideea de mânca pentru doi este un mit. Creșterea în greutae trebuie să se petreacă în mod controlat, respectând anumite limite. Alimentația ta trebuie să fie sănătoasă, urmărind numărul de calorii consumate. Având în vedere că în timpul sarcinii vei face mai puțină mișcare, este posibil să iei câteva kilograme în plus, dar nu încerca să mănânci cât pentru două persoane. Dacă te vei îngrășa peste limitele sănătoase, bebelușul tău este posibil să se nască cu tendințe de îngrășare.

5.Poftele sunt trecătoare

Poftele pe care le poți avea în timpul sarcinii sunt trecătoare și nu sunt diferite de cele pe care le simți în perioadele normale ale vieții. Specialiștii spun că dacă refuzi să îți îndeplinești poftele, acest lucru nu va avea un efect negativ asupra fătului. Dacă dorești să scapi de senzația de greață din primul trimestru, consumă ghimbir, lămâie sau biscuiți.

Sursă : qbebe.ro, delamamici.ro

Citește și: 5 activități pe care să le desfășori alături de copilul tău 5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie

În articolul

5 sfaturi pentru femeile însărcinate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x