Cum protejezi canapeaua de animalele tale de companie
Publicat pe 11.09.2020 la 12:48 Actualizat pe 11.09.2020 la 12:51
Animalele sunt de-a dreptul minunate, capabile de atașament și loialitate față de stăpânul lor. Sunt o lumină la casa omului de foarte multe ori și sunt capabile să simtă energiile negative, de la supărare, la furie, și să te facă să te simți mai bine.
Animalele sunt de-a dreptul minunate, capabile de atașament și loialitate față de stăpânul lor. Sunt o lumină la casa omului de foarte multe ori și sunt capabile să simtă energiile negative, de la supărare, la furie, și să te facă să te simți mai bine. Nu contestăm importanța acestor ființe, și nici dragostea pe care le-o purtăm. Cu toate acestea animalele de companie trebuie educate, trebuie să le fie impuse anumite reguli pentru că joacă pentru ele nu are limită, dar cu siguranță mobilierul din casă are.
Cum protejezi canapeaua sau alte piese de mobilier de animalele de companie?
Pune-i jucăriile lângă canapea
Așezarea jucăriilor lângă canapea ar părea o idee riscantă, dar în realitate este una strategică. În felul acesta animalul tău de companie va petrece timp cât mai aproape de tine în timp ce se bucură de jucăria preferata, fără să simtă nevoia de a se cățăra pe canapea.
Taie-i unchiile animăluțului
Acest lucru ar trebui să se întâmple regulat în cabinetul medicului veterinar, atât pentru sănătatea animalului tău, cât și pentru sănptatea canapelei tale. Mai mult de atât, dacă unghiile lui devin mult prea mari, se pot rupe și îi pot crea dureri animalului de companie.
Cumpără un pat confortabil pentru animalul tău
Atâta timp cât îi creezi animalului tău un spațiu comod în care să se poată desfășura în voie, nu ar trebui să ai probleme cu zgărierea canapelei. Alege un pătuț dintr-un material mai gros și rezisent, pentru a-și putea agăța gheruțele în voie în el. Aceasta metodă este bună și pentru a evita blana căzută pe canapele.
Învață-ți animalul să se joace afară
Cu cât te joci mai mult cu el afară, cu atât se va ține mai departe de mobila ta. Creează-i afără un mediu pe care îl poate explora în voie, lasă-l să alerge, să muște, zgârâie ce i se pare interesant, cu atenție totuși.
Perie regulat blana animalului tău
Prin periere regulată îi menții sănătatea blanei animalului, micșorând cantitatea de păr pe care o lasă prin casă. Cea mai bună varianta de perie este mănușa-perie, care-ți permite să faci două lucruri în același timp, să îndepărtezi blana în exces și să-l mângâi.
Folosește o cuvertură de canapea
Pentru extra protecție optează pentru o cuvertură deasupra canapelei. Se spală ușor și reprezintă o soluție inteligentă și eficientă când poate nu-i poți oferi atâta atenție animalului tău și nu știi pe ce și unde se așează.
Sursă: vivre.ro
Citește și: 5 locuri de vizitat în Timișoara 7 plante de apartament benefice pentru sănătate