Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

Publicat pe 11.09.2019 la 17:53 Actualizat pe 11.09.2019 la 17:57

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Foto: pexels.com

Curățenia de toamnă nu presupune doar să speli geamurile și să ștergi praful, ci și să te adaptezi la vremea de afară. Vin ploile, vine frigul și trebuie să te pregătești așa cum se cuvine. Iată soluțiile noastre.

Fă-ți casa lună

Sunt ultimele zile călduroase, în care te poți bucura de soare, iar una dintre zile o poți dedica curățeniei generale. Este momentul potrivit nu doar să cureți praful din cele mai ascunse colțuri ale locuinței tale, dar și să îți rearanjezi mobilierul. Vei aduce astfel un aer proaspăt, iar senzația de nou este inegalabilă.

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate. Spală geamurile și perdelele, aerisește bine întreaga locuință. Nu uita nici de aparatele electrocasnice, pentru că și ele trebuie curățate din când în când.

Ce schimbări să faci pentru noul sezon

Trebuie să te ocupi și de garderoba ta. A venit momentul să îți faci ordine în șifonier. Va trebui să îți scoți hainele groase de la naftalină și să le înlocuiești pe cele pe care le-ai purtat toată vara. Le poți depozita în cutii, pentru a elibera spațiul. La fel poți proceda și cu încălțămintea.

Pentru a redecora locuința cu bani puțini, poți cumpăra câteva pături noi și pufoase, care să-ți țină de cald în zilele friguroase. De asemenea, poți schimba și pernele decorative din sufragerie și nu uita de lumânările parfumate. Poți achiziționa și câteva ghivece cu flori de sezon. Parfumurile toamnei sunt la fel de plăcute ca și cele ale primăverii. De asemenea, asigură-te că ai fructe de sezon la dispoziție.

Pregătește-ți cămara

Poate părea demodat, dar nu strică niciodată să ai la dispoziție un borcan de zacuscă sau niște gogoșari. Vei avea mult de muncă pentru a le prepara, dar vei știi că sunt făcute în casă, iar gustul lor va fi mai bun decât al conservelor din comerț. Rețetele le poți lua de pe internet, dar mai indicat ar fi să apelezi la persoane apropiate. Se știe că zacusca bunicii este cea mai bună.

Dacă nu îți face plăcere să stai în bucătărie, apelează la o persoană din familie pentru a te ajuta. Cumpără-i legumele de care are nevoie și pune-o la treabă.

Cam așa te poți pregăti cum se se cuvine pentru toamnă. Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x