Motivul INEDIT pentru care nu ar trebui să refierbi apa! Nu te-ai fi gândit că este atât de periculoasă!
Publicat pe 09.11.2015 la 10:34 Actualizat pe 09.11.2015 la 10:53
În fiecare dimineață obișnuim să ne trezim și să punem apă la fiert. Astfel, încercăm să ne dezmeticim pentru a începe o nouă zi. De cele mai multe ori există deja apă în ibric, rămasă de dimineața trecută, pe care doar o completăm
În fiecare dimineață obișnuim să ne trezim și să punem apă la fiert. Astfel, încercăm să ne dezmeticim pentru a începe o nouă zi. De cele mai multe ori există deja apă în ibric, rămasă de dimineața trecută, pe care doar o completăm.
Din păcate, acest obicei pare să fie extrem de nociv. Faptul că folosim apă de la robinet pentru cafea și apoi o fierbem duce la modificarea compoziției. Compușii volatili emană gaze, iar acest lucru nu este tocmai rău. Problema apare atunci când vrem să refierbem apa de la robinet, riscând concentrarea unor chimicale în apă precum nitrați, arsenic.
Atunci când utilizăm apă deionizată nu se mai pune această problemă. Poate fi fiartă și refiartă la infinit.