Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

Publicat pe 14.10.2019 la 18:22 Actualizat pe 14.10.2019 la 18:25

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Foto: pixabay

In designul interior, stilul minimalist este unul extrem de apreciat, mai ales de catre cei care isi doresc sa obtina o casa moderna. Motto-ul sau, „mai putin inseamna mai mult”, este definitoriu pentru stilul minimalist si presupune un spatiu aerisit, cu putine accesorii si cu accentul pe luminozitate si linii drepte.

Finisajele simple pentru pereti si simplitatea in forme si functionalitate vor transforma baia intr-o incapere minimalista. Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Lavoarul suspendat

Unul dintre primele obiecte pe care le poti integra intr-o baie cu design minimalist este lavoarul suspendat. Aceste obiecte sanitare suspendate reprezinta solutia ideala pentru amenajarea unei bai minimaliste, deoarece sunt mai usor de curatat, ocupa mai putin spatiu decat un lavoar obisnuit si creeaza linii simple si clare, contribuind la conturarea unui aspect aerisit.

Poti alege sa montezi un lavoar suspendat cu dulap dedesubt, pentru a depozita produsele cosmetice sau prosoapele, fara sa ocupi mult spatiu. Totodata, poti opta si pentru lavoare care se monteaza pe blat, insa pe suprafata acestuia trebuie sa fie doar obiectele necesare, de care ai nevoie in fiecare zi.

Vasul de toaleta suspendat

Vasul de toaleta suspendat se monteaza pe peretele baii, in timp ce rezervorul este incastrat, ascuns in spatele peretelui care este placat cu faianta. Recomandat pentru stilul minimalist al baii, vasul de toaleta suspendat este indicat in special pentru baile de dimensiuni mici, deoarece nu necesita mult spatiu pentru instalare sau folosire si ofera baii linii clare. Pentru ca vasul de toaleta suspendat nu ocupa deloc spatiu la sol, se poate amplasa pe orice perete care are conexiune la reteaua de apa.

Exista numeroase modele si forme ale unui WC suspendat, astfel incat poti opta pentru cele care se incadreaza perfect in stilul minimalist. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul in cazul unei bai minimaliste este cel al unui vas de toaleta suspendat.

Intretinerea vasului de toaleta suspendat este mai usoara si implica un timp mai redus pentru curatenie, deoarece nu va mai fi spalat si rezervorul. Nefiind montat direct pe sol, podeaua se poate curata cu usurinta.

Scheme cromatice simple

Intr-o baie in care predomina stilul minimalist, va trebui sa te indrepti catre alegerea unor culori neutre, de gri, bej sau negru, punand accent pe mult alb, care creeaza impresia de spatiu marit, curat si luminos. Contrastele intre culori inchise si deschise sunt la fel de indicate, deoarece amplifica senzatia de spatiu marit.

De obicei, intr-o astfel de baie, peretii de culoare alba reprezinta alegerea ideala, insa poti sa optezi si pentru cateva pete de culoare, care sa sparga monotonia. De pilda, poti alege sa vopsesti un perete intr-o alta culoare sau sa integrezi o forma geometrica simpla pe un singur perete. Desi poti sa folosesti si culori tari, in combinatie cu nuantele neutre, nu trebuie decat sa incerci sa pastrezi proportiile potrivite.

Putine obiecte de mobilier

Pentru a te bucura de o baie minimalista, vei avea nevoie de un spatiu aerisit si de linii clare, fara elemente care sa aglomereze. Astfel, este nevoie ca numarul obiectelor de mobilier sa fie cat mai redus.

Alege intotdeauna mobilier care sa contina linii drepte si evita, pe cat posibil, alegerea obiectelor de mobilier cu modele. Culorile neutre iti vor fi aliate de nadejde si de aceasta data, atunci cand nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca rolul mobilei in stilul minimalist este functionalitatea, alaturi de un aspect simplu si clar.

Spatiu suficient pentru depozitare

Pentru a evita aglomerarea elementelor, fiecare obiect expus trebuie sa aiba un rol bine stabilit. Astfel, trebuie sa inlaturi din incapere orice obiect de mobilier sau accesorii care nu imbunatatesc functionalitatea baii si sa pastrezi doar strictul necesar. In plus, trebuie sa asiguri suficient spatiu pentru depozitare, prin integrarea organizatoarelor, a dulapurilor verticale si a sertarelor incapatoare, unde poti depozita obiectele personale, prosoapele sau cosmeticele pe care le folosesti in fiecare zi.

O abordare minimalista in amenajarea baii, indiferent de dimensiunea acesteia, va duce catre un rezultat atragator si modern, atata timp cat decorul este confortabil, aerisit si functional.

În articolul

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x