Vinete cu trei feluri de branza la cuptor

Publicat pe 04.11.2010 la 08:06

Vladutz gateste: "Vinete cu trei feluri de branza la cuptor" Ingrediente: 4 vinete potrivite 200g branza cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon 200 g mozzarella 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de branzeturi) 200 ml smantana dulce 4 oua 4 linguri faina alba o mana de ierburi (busuioc si oregano) 4 catei usturoi 3 linguri de bulion ulei de masline 20- 30g unt Preparare: Vinetele se spală bine şi se taie felii subtirele. Se pune făina într-o farfurie şi 3 ouă în alta şi se bat pana se amesteca ( niste boluri pregatite ca pentru snitele). Se pune ulei de măsline într-o tigaie şi se lasă la încins. Feliile de vinete se dau prin făină, apoi prin ou şi se pun în tigaie la rumenit şi pe o parte şi pe alta. Se porneşte cuptorul la 200 grade C şi se unge o tavă cu unt. Se pune un rând de felii de vinete pane în tavă. Peste acest strat se pun mozzarella tăiată felii, putine ierburi şi bucăţi de brânză cu mucegai. Peste, se aşează inca un strat de vinete pane, apoi se presara parmesan. Se presară busuiocul proaspăt tăiat. La sfârşit vine stratul 3 de vinete. Într-un vas adânc se bat smântana dulce şi oul rămas. Se toarnă în tavă peste vinete. Se acoperă cu folie de aluminiu perforată şi se bagă la cuptor aproximativ 20- 25 minute. Când timpul expiră, se scoate tava, se înlătură folia şi se pune deasupra un strat generos de parmezan ras. Se mai lasă la cuptor 10-15 minute. In acest timp, maruntiti usturoiul si amestecati-l cu sosuul de rosii (bulion), sare si piper dupa gust, precum si putine verdeturi, in special oregano.. Când parmezanul se topeşte şi se rumeneşte plăcut, se scoate tava din cuptor. Se serveşte cald cu sosul preparat lângă.

În articolul

Vinete cu trei feluri de branza la cuptor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x