De ce mananca pisicile iarba?

Publicat pe 12.07.2011 la 17:13

De cate ori nu ti-ai vazut pisica rozand fericita cateva fire de iarba verde ? Te-ai intrebat de ce? Sucurile din iarba contin acid folic, o vitamina esentiala starii de bine a pisicii tale. Acidul folic, care se gaseste si in laptele pisicilor care au pui, ajuta la productia de oxigen.

O deficienta de acid folic poate duce la anemie, iar sanatatea unei pisici tinere poate fi pusa in pericol daca nu primeste suficient. Stiu pisicile in mod instinctiv ca au aceste lipsuri si incep sa roada iarba ? Nici expertii nu sunt siguri. Pentru pisicile care stau numai in casa, acidul folic se gaseste in mancarea din magazin, special conceputa pentru ele.


Efectul laxativ


Din moment ce pisicile nu pot depune marturie, expertii sunt de parere ca pentru ele iarba este un laxativ natural. Cu un continut ridicat de fibre, ea le ajuta la curatarea intestinelor. Cu toate acestea, pisicile sanatoase nu ar avea nevoie de un astfel de ajutor. Se crede si faptul ca iarba le linisteste stomacul in aceeasi masura in care functioneaza tabletele antiaciditate pentru oameni. Altii sunt de parare ca pisicilor le place pur si simplu textura si gustul ierbii, indiferent de proprietatile sale.


Curatarea stomacului


Dupa ce mananca iarba, in general pisicile vomita o mare parte dine a. Nu pentru ca nu le-ar placea gustul verde, ci pentru ca sistemul lor digestiv nu face fata materiei vegetale. Prin re-gurgitarea ierbii, pisica elimina si alte mancaruri nedigerate din stomacul sau, cum ar fi ghe-motoace de blana, pene sau oase. Totodata, o ajuta sa se elibereze de senzatia de discon-fort.


Obicei sanatos sau delicatesa periculoasa?


In timp ce mancatul de iarba poate parea ceva de neinteles pentru tine, cele mai multe pisici adora acest lucru si nu le este daunator. Foarte rare le mananca mai mult deca tar trebui. Daca insa pisica ta mananca zilnic iarba, ar putea avea anumite probleme cu stomacul, caz in care ar trebui sa te adresezi veterinarului. Daca pisica ta este una de apartament, supravegheaz-o cand iese afara si ai grija sa nu manance iarba tratata cu diverse chimicale. O idee buna ar fi sa cresti putina iarba intr-un ghiveci din casa. In felul acesta ii oferi pisicii ce are nevoie, fara a-ti face griji ca i-ar putea fi rau.


Foto: blog.petsolutions.com

În articolul

De ce mananca pisicile iarba?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x