7 femei celebre care s-au căsătorit târziu în viață... și bine au făcut!

Publicat pe 02.04.2014 la 14:07 Actualizat pe 02.04.2014 la 15:07

Gloria Steinem, una din feministele cele mai cunoscute din anii 60, a pledat pentru independența femeilor toată viața, dar nu s-a opus căsătoriei. Astfel, la vârsta de 66 de ani, Gloria s-a măritat cu tatăl actorului Christian Bale, David. De ce a fost decizia ei una înțeleaptă?

Gloria Steinem

Gloria Steinem, una din feministele cele mai cunoscute din anii 60, a pledat pentru independența femeilor toată viața, dar nu s-a opus căsătoriei. Astfel, la vârsta de 66 de ani, Gloria s-a măritat cu tatăl actorului Christian Bale, David. De ce a fost decizia ei una înțeleaptă? Să vedem...

Femeile celebre din trecut au preferat să se concentreze pe carieră și să-și definitiveze personalitatea înainte de a deveni jumătatea cuiva.

Charlotte Bronte a refuzat primul pretendent, un preot, din cauza firii sale „prea romantice și excentrice” pentru el. Cariera de educatoare și scriitoare i-a deschis ușile tinerei, care l-a întâlnit pe Constantin Heger, un bărbat de care s-a îndrăgostit dar pe care nu l-a putut avea niciodată în totalitate. Acesta avea o soție și copii. Un deceniu mai târziu, la vârsta de 38 de ani, Bronte a acceptat cererea admiratorului său devotat, Arthur Bell Nicholls. Din păcate, un an mai târziu, Charlotte a murit, și odată cu ea și fătul său.

Julia Child și-a întâlnit alesul la 30 de ani. Paul Child era cu zece ani mai în vârstă și mai mic de înălțime ca ea. Însă cei doi au simțit o atracție covârșitoare, fapt pentru care, doi ani mai târziu, cei doi s-au căsătorit. Cei doi au rămas un cuplu până la moartea lui, în 1994. Despre mariajul lor, Julia a spus „Secretul unui mariaj fericit constă în găsirea persoanei potrivite. Știi că este ceea ce trebuie dacă iubești să fii cu el tot timpul”.

La 60 de ani, George Eliot s-a măritat cu John Walter Cross, un bărbat cu 20 de ani mai tânăr ca ea. Concluzia scriitoarei rebele: „Ce este mai frumos pentru două suflete decât să simtă că sunt legate pe viață - să se susțină în muncă, să se consoleze la tristețe, să se îngrijească unul de altul la durere, să fie doar unul în clipele memorabile de tăcere dinaintea ultimului adio?”

Helen Marie Gurley, femeia care a revoluționat presa de lifestyle feminin, s-a căsătorit cu David Brown, producător de film, la 37 de ani. Cei doi au rămas împreună timp de 51 de ani, până la moartea lui în 2010. Sfatul său pentru femeile care se gândesc la măritiș? „Dacă te măriți, nu încerca să șlefuiești un bărbat sau să fii o mamă de nota 10”.

Claire McCardell a știut de când era un copil ce vrea să facă în viață: design vestimentar. După ce a studiat la faimoasa școală Parsons The New School for Designîn New York și Paris, aceasta a creat „look-ul american”. McCardell a promovat funcționalitatea mai multor piese pentru un outfit și texturile confortabile precum demin și bumbac. Totodată, ea a fost cea care a lansat trendul balerinilor. Claire avea 37 de ani când s-a căsătorit cu arhitectul Drought Harris, bărbat divorțat cu doi copii. Cei doi au rămas împreună până la vârsta de 53 de ani, când a murit din cauza cancerului de colon.


În articolul

7 femei celebre care s-au căsătorit târziu în viață... și bine au făcut!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x