7 minute care-ți vor salva relația

Publicat pe 12.12.2013 la 17:55 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:11

Toate căsniciile au probleme. la un moment dat, toți ajungem la un conflict cu partenerul de viață.
Iată însă o cale simplă, ușoară pentru a lupta deștept și a fi fericiți.
Relațiile și în special căsătoriile tip parteneriat sunt bune pentru noi și pentru sănătatea noastră.
Când ai lângă tine un partener care te susține, te încurajează, te ajută să fii cea mai bună persoană care poți fi, iar în plus de asta face sex cu tine - iar asta este cel mai minunat lucru din lume.
Repet – acesta este cel mai minunat lucru din lume.

Din păcate, al doilea lucru este calitatea (a se citi satisfacția, pasiunea, încrederea, intimitatea etc.) relației de-a lungul timpului. Odată îndrăgostit de cineva și odată creată o legătură puternică, această legătură începe a se destrăma. S-a demonstrat științific. Chiar și în cazul cuplurilor fericite, calitatea relației scade, în timp, în mod sistematic.

Acest lucru ridică întrebări evidente: ce putem face pentru a menține vie pasiunea? Cum putem preveni relația de probleme? Dacă nu ai un răspuns, trebuie să mergi la terapie, însă acest lucru te costă timp și bani. Dacă însă ești de părere că lucrurile nu stau chiar atât de prost încât să ai nevoie de terapie, ce faci în acest caz?

Din fericire, cercetătorii sunt în măsură de a răspunde excelent la această întrebare. Este o inveție ce te costă 7 minute.
Studiul s-a făcut pe 120 de cupluri căsătorite ce au răspuns timp de doi ani, la fiecare patru luni, unui chestionar.
Cercetătorii le-au cerut să scrie în detaliu despre cea mai semnificativă dispută pe care au avut-o cu soțul/soția în ultima vreme. Apoi li s-a cerut să se gândească altfel la dispută și să descrie acest lucru în cuvinte.
În particular, acesti oameni au fost rugați să reflecteze de ce este greu să aibă o a treia perspectivă atunci când se iscă o dispută cu soțul/ soția și cum ar putea depăși cu succes aceste lucruri în următoarele luni.

Unul din lucrurile care te scot din minți atunci când te cerți cu partenerul este că uneori e foarte greu, dacă nu imposibil să vezi totul dintr-o altă perspectivă, alta decât a ta. Când te cerți, ești adesea rănit și vrei să lovești înapoi.
Vrei ca opiniile, sentimentele și gândurile tale să fie cunoscute, iar acestea privează și blochează a vedea tabloul în ansamblu. De aceea o ceartă cu partenerul îți creează sentimentul unei capcane psihologice din care nu există scăpare.

Frumusețea intervenției scrise este că încurajează oamenii să iasă din propriile capete și să gândească despre relație ca cineva binevoitor din afară. Odată făcut acest lucru, la următoarea ceartă vei proceda inteligent.

Participanții au repetat aceste lucruri la 16 și la 20 de luni. Rezultatul a fost uimitor. Cuplurile care se aflau într-un conflict prima dată când li s-a cerut să facă acest lucru, nu au mai întîmpinat probleme la fel de mari la următoarea ceartă, iar relația lor s-a stabilizat în timp.

Fiecare persoană aflată într-o relație romantică serioasă ar trebui să știe despre acest studiu.
Merită relația ta șapte minute la fiecare patru luni? Sigur că merită. Poți face acest lucru acasă, este ușor și hazliu totodată. Iar cel mai important lucru este că îți salvează relația!

În articolul

7 minute care-ți vor salva relația

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x