Câteva lucruri pe care trebuie sa le reînveti după o despărțire

Publicat pe 12.11.2013 la 15:26 Actualizat pe 12.11.2013 la 16:14

Despărțirile pot fi dureroase, dar de îndată ce depășești perioada mai grea, cea în care te simți complet pierdută și vrei doar să zaci pe canapea la televizor sau sa te plângi prietenelor, vine timpul să vezi și partea bună a lucrurilor. A fi singură nu este un lucru rău, din contră, te poate învăța multe lucruri.

Fii proactivă

Acum că nu mai ai un iubit, poate ți se pare dificil să faci față timpului liber de care dispui, mai ales în weekend. O mare parte a programului tău era legat de el. Nu înseamnă că trebuie să încerci să intri repede într-o altă relație, ci să îți faci planuri cu amicii, sau chiar să mergi singură undeva. Trebuie să existe lucruri pe care doreai să le faci, dar pentru care nu aveai timp. Dedică-te hobby-urilor și învață să te bucuri de propria companie.

Fii mai relaxată

De îndată ce vei fi pregătită să intri într-o altă relație, trebuie să reînveți să fii mai relaxată în privința bărbaților și a relațiilor. Nu te îndrăgosti extrem de rapid și nu lua prea personal lucrurile care nu merg bine. Relațiile necesită timp pentru a se dezvolta, dar și pentru a vedea cât de bine vă potriviți.

Schimbă prioritățile

Dacă ai visat dintotdeauna să ai o familie numeroasă, cu mulți copii și să fii o mamă tânără, îți va fi destul de greu să te bucuri de ceea ce ai deja dacă bărbatul ideal pare să nu se mai arate. Nu te axa atât de mult pe acest aspect ca și cum ar fi unicul care te-ar face fericită. Starea ta de bine depinde în mare măsură de tine. Investește-ți energia în alte proiecte. Vrei ca următorul partener să se îndrăgostească de o femeie activă, cu ambiții și visuri proprii, care să-i pară interesantă.

Învață să fii autosuficientă

Când ai un bărbat în viața ta este simplu să te bazezi pe el pentru a-ți rezolva anumite probleme. Bineînțeles că nu spune nimeni că trebuie să refuzi ajutorul sau că a coopera într-o relație nu este un lucru benefic. Însă nu este ok să fii total neajuturată dacă el nu este în viața ta. Privește despărțirea ca pe o ocazie de a învăța să te descurci și singură dacă trebuie.

Învață să ai încredere în tine

Încrederea de sine nu înseamnă doar să te simți confortabil să iei masa singură în oraș, ci că te iubești și accepți așa cum ești. Este important să te cunoști în primul rând pe tine pentru a putea avea o relație sănătoasă cu altcineva.

Foto: hepta.ro

În articolul

Câteva lucruri pe care trebuie sa le reînveti după o despărțire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x